Κατηγορηματικά διέψευσε η Verizon τα δημοσιεύματα για αγορά ή συγχώνευσή της με τη Vodafone, ανεξάρτητα ή από κοινού με άλλους ομίλους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση.

Ωστόσο, ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός επανέλαβε ότι εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για το ποσοστό 45% που κατέχει η Vodafone στην κοινοπραξία Verizon Wireless U.S.

Με τη δήλωσή της αυτή, η Verizon διαψεύδει δημοσίευμα του ιστολογίου Alphaville των Financial Times το οποίο υποστήριζε, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ότι η Verizon έχει έρθει σε επαφή με την AT&T Inc, τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της στις ΗΠΑ, προκειμένου να εξαγοράσουν τη Vodafone. Σύμφωνα με την υποτιθέμενη συμφωνία, η Verizon θα απορροφούσε τις εργασίες της Vodafone στις ΗΠΑ και η AT&T τις υπόλοιπες δραστηριότητες.

Όπως σημειώνει ο Robin Bienenstock, αναλυτής της Bernstein, «οποιαδήποτε άλλη συμφωνία πέραν της συγχώνευσης είναι απευκταία για τη διοίκηση της Vodafone», η οποία εκτιμά ότι η αμερικανική αγορά είναι πιο ελκυστική από την ευρωπαϊκή όσον αφορά στις ασύρματες συνδέσεις.

Οι αναλυτές, γενικότερα, παρότι θεωρούν ότι μπορούν να προκύψουν οφέλη για τη Verizon εάν αγοράσει τη δραστηριότητα της ασύρματης σύνδεσης από τη Vodafone, εμφανίζονται πολύ πιο σκεπτικοί ως προς την ιδέα να αγοράσει η AT&T τις δραστηριότητες της Vodafone στο εξωτερικό, καθώς θεωρούν μια τέτοια συμφωνία ιδιαίτερα επισφαλή.

Facebook Comments