Άνοδος για την Wall Street

MarketNews

Άνοδος για την Wall Street, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με θετικά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις ξεκίνησαν την Τρίτη τις συναλλαγές οι αμερικανικοί δείκτες, αγνοώντας τα απογοητευτικά σήματα που έδωσε η απρόσμενη πτώση του δείκτη μεταποίησης Empire στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, στις 16:43 (ώρα Ελλάδος), ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει μόλις 0,01% στις 16.160 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,40% στις 4.260 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,18% στις 1.842 μονάδες.

Η αγορά επιμένει να αναμένει αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς (overweight), σύμφωνα με έρευνα της Bank of America Merrill Lynch μεταξύ των διαχειριστών κεφαλαίων, λαμβάνοντας θέσεις long στην αμερικανική αγορά.

Στο ταμπλό, η Actavis μαγνητίζει τα βλέμματα, καταγράφοντας άλμα 7,2%, στον απόηχο της συμφωνίας για την εξαγορά της Forest Laboratories, έναντι 25 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της Forest Laboratories ενισχύεται κατά 29,3%.

Στον αντίποδα η Coca Cola, η οποία υποχωρεί κατά 2,9%, καθώς ανακοίνωσε πτώση στα κέρδη και τα έσοδά της το δ τρίμηνο του 2013. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη του ομίλου υποχώρησαν στα 1,71 δισ. δολάρια ή 38 σεντς ανά μετοχή, από 1,87 δισ. δολάρια ή 41 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012.

Πάντως η αγορά προσπαθεί να «ξεχάσει» την είδηση ότι ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος έχει τοποθετήσει περί τα 1,3 δισ. δολάρια ως... στοίχημα για την πτώση του δείκτη - βαρόμετρου της αμερικανικής αγοράς, του S&P 500. Θυμίζουμε ότι μέχρι πρότινος ο άνθρωπος που «διέλυσε» την ΒοΕ το 1994, είχε short ύψους 470 εκατ. δολαρίων, που αντανακλούν το 11.13% των συνολικών θέσεων του Soros Fund Management μετά από τα επίσημα στοιχεία που είχαν κατατεθεί την περασμένη Παρασκευή.

Συνέχεια για τις αρνητικές ανακοινώσεις από το μέτωπο των μακροοικονομικών ανακοινώσεων. Ο δείκτης μεταποίησης Empire βρέθηκε για τον Φεβρουάριο στις 4,48 μονάδες έναντι πρόβλεψης για 9 μονάδες.