Καταλύτης για ζωηρότερη συμπεριφορά της αγοράς, ενδεχομένως να μπορούσαν να αποτελέσουν κάποια καλά νέα από το μέτωπο των τραπεζών. Όμως, το νομοσχέδιο της νέας ανακεφαλαιοποίησης που θα ανοίξει το δρόμο για την αύξηση κεφαλαίου της Eurobank έχει κολλήσει κι αυτό στην τρόικα, η οποία δεν έχει ακόμα έρθει στην Ελλάδα για τον καθιερωμένο έλεγχο.

Εμφανής η άπνοια, η απουσία καταλυτών και ενδιαφέροντος για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, με τον γενικό δείκτη να τερματίζει τις συναλλαγές σε αρνητικό πεδίο. Οι απώλειες διαμορφώθηκαν σε 0,15%, κλείνοντας στις 1.274,94 μονάδες και με τις συναλλαγές στα 70 εκατ. ευρώ. Αν υπολογιστούν τα πακέτα, ο καθαρός τζίρος διαμορφώθηκε κοντά στα 60 εκατ. ευρώ. Είναι προφανές, σχολιάζουν χρηματιστές, ότι οι μόνοι ενεργοί παίκτες σε αυτή τη συγκυρία δεν είναι άλλοι από τους Έλληνες και τους εγχώριους θεσμικούς επενδυτές. Οι ξένοι παραμένουν αμέτοχοι εδώ και περίπου δέκα μέρες. Ούτε τα στοιχεία για το ΑΕΠ τους συγκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, ούτε οι αλλαγές στους δείκτες της Morgan Stanley, ούτε η νέα επίσκεψη της τρόικας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Μένουν στις θέσεις τους και περιμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θεωρώντας ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, διότι πολύ σύντομα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η τάση, είτε κινούμενη η αγορά ανοδικά, είτε πτωτικά. Προς το παρόν επικρατεί στασιμότητα, μετά μάλιστα και το ξεκαθάρισμα που έγινε στο Eurogroup, ότι τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας μας αναμένεται να οριστικοποιηθούν στις 23 Απριλίου. Οπότε, στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το όποιο νέο κούρεμα, είτε με μορφή επιμήκυνσης του χρέους, είτε με μείωση των επιτοκίων.   

Η μετοχή της Ιντραλότ ήταν αυτή που κατέγραψε τα περισσότερα κέρδη στη συνεδρίαση της Τρίτης με άνοδο 2,83%, στα 2,18 ευρώ, μετά μάλιστα την αναβάθμιση της μετοχής με τιμή στόχο τα 2,5 ευρώ από την Eurobank. Εντολές αγορών, αλλά περιορισμένες βγήκαν στα ΕΛΠΕ, ενόψει νέας μετοχοποίησης, με τη μετοχή να ενισχύεται κατά 1,8%, στα 7,18 ευρώ, 1,58% ενισχύθηκε η Alpha, στα 0,708 ευρώ, στα 10,40 ευρώ ενισχύθηκε ο ΟΠΑΠ, κίνηση προς τα 2 ευρώ, χωρίς να πιάσει όμως, από τα ΣΩΛΚ, στο 1,93 ευρώ ενισχύθηκε η Πειραιώς με την αντίσταση στα 2 ευρώ και στα 3,67 ευρώ η Εθνική με ορατή την αντίσταση των 3,90 ευρώ.

Πιέσεις βγήκαν στην Jumbo, την Ελλάκτωρ, τον Τιτάνα, τον ΟΛΠ, την ΕΧΑΕ, τη ΓΕΚ Τέρνα και τον ΟΤΕ, που υποχώρησε στα 12,15 ευρώ.

Facebook Comments