ΗΠΑ: Διόγκωση δανείων για αγορά κατοικίας,αυτοκινήτων και φοιτητικών δανείων

MarketNews

ΗΠΑ: Διόγκωση δανείων για αγορά κατοικίας,αυτοκινήτων και φοιτητικών δανείων, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η καταναλωτική πίστη στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά το προηγούμενο τρίμηνο με την μεγαλύτερη άνοδο σε έξι χρόνια, καθώς διογκώθηκαν τα δάνεια για αγορά κατοικίας και αυτοκινήτων, καθώς και τα φοιτητικά δάνεια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve Bank Νέας Υόρκης.

Τα δάνεια των αμερικανικών νοικοκυριών αυξήθηκαν 2,1% ή $241 δισ. στα $11,52 τρισ., που είναι η μεγαλύτερη άνοδος από το Q3 του 2007.

Τα επίπεδα δανείων ήταν 180 δισ. δολ. υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Πάντως το σύνολο των καταναλωτικών δανείων παραμένουν 9,1% χαμηλότερα από την αιχμή των $12,68 τρισ. το 2008.

Άνοδο 12% σημείωσαν το 2013 τα φοιτητικά δάνεια στις ΗΠΑ, σκαρφαλώνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των $1,08 τρισ. Σύμφωνα με την έρευνα της Fed Νέας Υόρκης, ανοδικά κινήθηκε και το ποσοστό των καθυστερούμενων δανείων. Τα καθυστερούμενα δάνεια πλέον των 90 ημερών αποτελούσαν στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 το 11,5% του συνόλου των δανείων, έναντι 8,5% δύο χρόνια νωρίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φοιτητικά δάνεια εμφανίζουν το μεγαλύτερο ποσοστό καθυστερήσεων από οποιαδήποτε άλλη μορφή χρέους των νοικοκυριών.