Ιταλία: Αρνητική η πρώτη δημοσκόπηση για τον Ρέντσι

MarketNews

Ιταλία: Αρνητική η πρώτη δημοσκόπηση για τον Ρέντσι, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Αντιμέτωπος με μια πρώτη αρνητική δημοσκόπηση, καθώς οι περισσότεροι Ιταλοί δεν εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο έφθασε στην εξουσία, βρίσκεται ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, πριν ακόμη αναλάβει επισήμως καθήκοντα επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Στην ερώτηση πώς κρίνουν οι Ιταλοί την ψήφο μομφής την οποία επέβαλε πριν από μια εβδομάδα ο Ματέο Ρέντσι στους κόλπους της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) εναντίον του Ενρίκο Λέτα, του προκατόχου του επικεφαλής της κυβέρνησης, 65% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως πρόκειται για «ένα πλήγμα στη δημοκρατία».

Μόνο 26% θεωρούν αντίθετα πως πρόκειται για μια «ομαλή» αλλαγή κυβέρνησης.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου από το Ινστιτούτο Πιέπολι για λογαριασμό της εφημερίδας «Λα Στάμπα» σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 509 προσώπων, αναφέρει η εφημερίδα που δημοσιεύει το αποτέλεσμα.

Οι απαντήσεις δεν είναι τόσο ενθαρρυντικές για τον εντολοδόχο πρωθυπουργό ούτε σε ό,τι αφορά το μέλλον της νέας κυβέρνησης.

Μια σχετική πλειοψηφία, 49%, έχει «λίγη ή καθόλου» εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση Ρέντσι, ενώ το 46% έχει «πολλή ή αρκετή» εμπιστοσύνη σε μια τέτοια κυβέρνηση.

Ο Ματέο Ρέντσι διεξάγει από χθες, Τρίτη, διαβουλεύσεις με τους ιταλούς πολιτικούς ηγέτες για να εκπονήσει το πρόγραμμα της κυβέρνησής του και να ετοιμάσει τον κατάλογο των υπουργών του.

Οι συνομιλίες αυτές πρόκειται να ολοκληρωθούν αύριο, Πέμπτη, και μπορεί να μεταβεί το ίδιο βράδυ ή την Παρασκευή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να υποβάλει τις επιλογές του πριν πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του ιδίου και της κυβέρνησής του.

Στη συνέχεια θα πρέπει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου.