«Καμπανάκι» για τις πρόωρες εκλογές από την HSBC

Reuters

«Καμπανάκι» για τις πρόωρες εκλογές από την HSBC, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

«Καμπανάκι» για τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, ο οποίος θα μπορούσε να εκτροχιάσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας και να καθυστερήσει τις συζητήσεις για πιθανό τρίτο πακέτο βοήθειας, κρούει η HSBC.

Όπως αναφέρει η τράπεζα σε έκθεσή της, με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου, ένα ισχυρό αποτέλεσμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών του Μαΐου για τον ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν να ανοίξει τον δρόμο για πρόωρες εκλογές.

Ακόμη, όμως, και αν το ενδεχόμενο αυτό αποφευχθεί μετά τις εκλογές του Μαΐου, υπάρχει και πάλι η πιθανότητα πρόωρων εκλογών αργότερα πριν το πρώτο τρίμηνο του 2015, αν κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν συμφωνήσουν για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η θητεία του οποίου λήγει του χρόνου την άνοιξη, υποστηρίζει η HSBC.

«Υπό αυτή την έννοια, η κυβέρνηση πιθανόν να παραμείνει σε προεκλογικό κλίμα, ενώ η λιτότητα προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια στους ψηφοφόρους», αναφέρεται στην έκθεση. «Αυτό πιθανόν να προκαλέσει επιπλοκές στο πρόγραμμα της τρόικας και στις συζητήσεις για πιθανό τρίτο μνημόνιο, ακόμη και αν η τρέχουσα αξιολόγηση ολοκληρωθεί επιτυχώς και καλυφθούν οι μεγάλες λήξεις ομολόγων του Μαΐου, κοντά στα 10 δισ. ευρώ.»