Λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη πρεμιέρα της μουσικής παράστασης του Φίλιππου Πλιάτσικα και του Μπάμπη Στόκα, «Η άλλη πλευρά του Μπλε», πραγματοποιήθηκε παρουσίαση στη μουσική σκηνή Γκάζι Live, εκεί που θα εμφανιστούν μαζί με τη Γεωργία Νταγάκη.

Οι δύο τραγουδιστές μίλησαν για τη συνεργασία τους στις 4 παραστάσεις που θα δοθούν, για την παράσταση «The other side of Greece» από την οποία έχουν δανειστεί στοιχεία και θα χρησιμοποιήσουν υλικό, μια παράσταση που έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες της Ευρώπης και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές, ενώ ο τόνισαν ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να παράγει σκέψη, τέχνη και πολιτισμό και αυτό θέλουν να αναδείξουν μέσα από την παράσταση.

Επίσης, οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες, μίλησαν για την συνάντησή τους 3 χρόνια μετά την επανένωσή τους στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, για τη διαμόρφωση του 4άωρου προγράμματος, το οποίο θα είναι πολυσυλλεκτικό. Για τα τραγούδια που θα παρουσιάσουν, ανέφεραν πως θα προέρχονται από τις προσωπικές τους δισκογραφίες, από τους είκοσι δίσκους των Πυξ Λαξ, ενώ θα ακουστεί και το νέο τους ντουέτο με τίτλο «Είναι η αγάπη πόλεμος».

Όταν έγινε αναφορά στο συγκρότημα, ο Μπάμπης Στόκας ξεκαθάρισε, πως «χωρίς τον Μάνο, δεν υφίστανται Πυξ Λαξ». Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στη Γεωργία Νταγάκη ενώ αναφέρθηκε και η σπουδαιότητα της συμμετοχής της στις παραστάσεις αυτές. Η τραγουδίστρια και λυράρισσα από την Κρήτη μίλησε για την πρόσφατη συνεργασία τους, που ξεκίνησε με τις παραστάσεις που έγιναν στην Ευρώπη, για το πόσο οικεία νιώθει μαζί τους και για το πόσο σημαντική είναι η συνεργασία αυτή.

«Χωρίς τον Μάνο, δεν υφίστανται Πυξ Λαξ»

Στο πλαίσιο της μουσικής συνύπαρξης του Φίλιππου Πλιάτσικα και του Μπάμπη Στόκα, έλληνες και ξένοι ηθοποιοί όπως ο Γιώργος Χωραφάς, η Νάντια Σπηλιωτοπούλου, η Κάτια Γέρου, ο Δημήτρης Ήμελλος και ο Αιμίλιος Χειλάκης, θα αποδώσουν ποιήματα της νεοελληνικής ποίησης ζωντανά, με τη σκηνοθετική βοήθεια του Στάθη Λιβαθινού, αλλά και μέσα από βίντεο, με την κινηματογραφική σκηνοθεσία της Γιολάντας Μαρκοπούλου.

Την επιμέλεια της βιντεοσκόπησης, του μοντάζ, των προβολών και τον σχεδιασμό των φωτισμών έχει ο Περικλής Μαθιέλης και τον ηχητικό σχεδιασμό ο Νίκος Παππάς με τον Σάκη Πυριόχο. Οι μουσικοί που συμμετέχουν είναι οι: Μανώλης Γιαννίκιος (τύμπανα), Δημήτρης Καρασούλος (κιθάρα), Ειρήνη Κετικίδη (ηλεκτρική κιθάρα), Θανάσης Κρυπίδης (βιολί), Άγγελος Παπαδάτος (μπάσο) και Γιάννης Σκούταρης (πλήκτρα).

Πληροφορίες
Γκάζι Live, Ιερά οδός 11, Γκάζι. «Η άλλη πλευρά του Μπλε», Φίλιππος Πλιάτσικας και Μπάμπης Στόκας, μαζί τους η Γεωργία Νταγάκη. Από 22 Φεβρουαρίου και για 4 μόνο Σάββατα. Τηλ: 2130185040.

 

Facebook Comments