Ο γενικός δείκτης ενισχύεται οριακά, στις 857 μονάδες , αν και βρέθηκε πιο χαμηλά, στις 847, καθιστώντας τη στήριξη των 850 μονάδων και ευάλωτη, αλλά και… διάτρητη.  Tο ενδεχόμενο να επαναληφθεί η εικόνα απόσυρσης των καταθέσεων από τις τράπεζες φοβάται η αγορά αν δεν τελεσφορήσει το deal Εθνικής – Eurobank. Ο τραπεζικός κλάδος, παρά τα ανοδικά… σκιρτήματα της αγοράς, υποχωρεί πάνω από 2,5%, στις 117 μονάδες, επίπεδα τα οποία έχει να δει από το…  1978!

Η μετοχή της Eurobank είναι αυτή που πληρώνει το τίμημα των απωλειών, καταγράφοντας πτώση σχεδόν κατά 12%, κινούμενη στα ιστορικά χαμηλά των 0,185 ευρώ, με την ΕΤΕ να ακολουθεί και να καταγράφει πτώση άνω του 4%, στα 0,60 ευρώ. Απώλειες καταγράφει και η Alpha, πάνω από 4%, με την αγορά να εκτιμά ότι η αύξηση κεφαλαίου θα γίνει αρκετά παρακάτω σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, που είναι τα 0,6230 ευρώ.

Οι συναλλαγές στην αγορά είναι ιδιαίτερα υποτονικές και διαμορφώνονται στην περιοχή των 14 εκατ. ευρώ. Από εκεί και πέρα μέρα αντίδρασης και rebound για μια σειρά από μετοχές που έχουν πιεστεί πολύ το τελευταίο διάστημα, όπως η Βιοχάλκο που βρίσκεται στο +5%, MIG, Eλλάκτωρ, Frigoglass, Jumbo, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος και ΔΕΗ, με την τελευταία να τελεί εν αναμονή αναχρηματοδότησης των υποχρεώσεών της ύψους 1,1 δις. Ευρώ.

Facebook Comments