Ντάισελμπλουμ: Ίσως να μη χρειαστεί νέα στήριξη η Ελλάδα

MarketNews

Ντάισελμπλουμ: Ίσως να μη χρειαστεί νέα στήριξη η Ελλάδα , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ένα νέο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Ελλάδας ίσως να μην είναι τελικά απαραίτητο δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Σχετικά με την αξιολόγηση της τρόικας ο κ. Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε πως οι εκλεκτές των δανειστών θα βρεθούν στην Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή και τόνισε πως ελπίζει η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί γρήγορα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της οικονομίας της Ευρωζώνης, υποστήριξε: «Στο Eurogroup έχουμε ασχοληθεί με τη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά τώρα πρέπει να βρούμε και τρόπους ανάπτυξης. Αλλά κάθε χώρα έχει διαφορετικά προβλήματα. Και πρέπει να βρούμε διαφορετικές λύσεις», υπογράμμισε.