Περισσότερες προσπάθειες ζητά το ΔΝΤ από τα κράτη της Ευρωζώνης. Σε νεότερη έκθεσή του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά την παγκόσμια ανάπτυξη στο 3,75% για το 2014(σταθερή σύμφωνα με την πρόβλεψη Ιανουαρίου), ενώ αναθεωρεί την πρόβλεψή του για το 2015 στο 4,0% από 3,9% τον προηγούμενο μήνα.

Ακόμη, στην έκθεσή του το ΔΝΤ τονίζει ότι σε περίπτωση που δούμε τον πληθωρισμό να μειώνεται περαιτέρω για τα κράτη του κοινού νομίσματος, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τη διαφαινόμενη ανάκαμψη που επιχειρείται στην Ευρωζώνη.

Στη συνέχεια, το ΔΝΤ τονίζοντας τη σημασία της νομισματικής πολιτικής για τη παγκόσμια οικονομία υπογραμμίζει ότι οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να αποφύγουν να επαναφέρουν τη νομισματική πολιτική τους νωρίτερα(συμπεριλαμβάνοντας και τις Η.Π.Α) καθώς αυτό θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες για την ανάκαμψη.

Τέλος ο οργανισμός φαίνεται να αναμένει περισσότερα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης από την Ευρωζώνη στο μέλλον, ενώ το ίδιο αναμένει και από την Ιαπωνία, σε περίπτωση που οι στόχοι για τον πληθωρισμό δεν επαληθευτούν.

Facebook Comments