Που «ποντάρουν» σήμερα οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες;

ForexReport

Που «ποντάρουν» σήμερα οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες;, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Commerzbank: Το EUR/USD κινείται χαμηλότερα μετά την ανακοίνωση των PMI της Γαλλίας και της Γερμανίας, με την τράπεζα να εντοπίζει τη στήριξη της ισοτιμίας στο 1,3683. Διάσπαση του σημείου θα αποδυναμώσει τις ανοδικές πιέσεις ανοίγοντας το δρόμο για το χαμηλό του 1,3562.

Nordea: Η αποφασιστική ανάκαμψη του USD/CAD ενεργοποίησε το stop loss της τράπεζας στο 1,1073 για θέση short που είχε ανοίξει στο 1,0968. Τώρα το μοντέλο της τράπεζας δίνει θέση long στο 1,1078 με στόχο 1,1378 και stop στο 1,0928.

Barclays: Με τις αντιστάσεις στα ζεύγη AUD/USD, NZD/USD και USD/CAD να έχουν κρατήσει, ο κίνδυνος για μια έντονη πτώση είναι πολύ ισχυρός, σύμφωνα με τη Barclays. Κλείσιμο κάτω από τα 0,8900 για την ισοτιμία AUD/USD θα οδηγήσει στα 0,8825. Η αντίσταση στα 0,8400 εξακολουθεί να περιορίζει τηνανοδική δυναμική του NZD/USD με τους στόχους να είναι στην περιοχή 0,8180-0,8156. Στήριξη στα 1,1030 υπάρχει στο USD/CAD και οι στόχοι εντοπίζονται στα 1,1175 και στα 1,1225.

Soc Gen: Το πρόσφατο κλίμα αποστροφής κινδύνου δεν έπληξε το ευρώ με τις ενδείξεις να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το νόμισμα λειτουργεί ως safe haven. Η SocGen εκτιμά ότι το εύρος 1,3400-1,3800 θα διατηρηθεί.

Aozora Bank: Τα άσχημα μακροοικονομικά νέα από τον κινεζικό δείκτη μεταποίησης οδήγησαν σε νέες απώλειες τις ασιατικές αγορές και τα νομίσματά τους. Το γεν ενισχύθηκε αλλά αυτό που θα πρέπει να έχουμε στα υπόψη μας είναι το πότε το πρόσφατο ξεπούλημα στις αναδυόμενες θα φτάσει και στις αναπτυγμένες αγορές. Για την ώρα, δε θεωρεί τον κίνδυνο αυτό υπαρκτό.

Sumitomo Mitsui Trust Bank: Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, η ισοτιμία USD/JPY αναμένεται να κινηθεί υψηλότερα αλλά βραχυπρόθεσμα αναμένεται αυξημένη μεταβλητότητα εξαιτίας της αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων και της συμμετοχής πολλών επιθετικών funds.

Τι συζητιέται στα dealing rooms

USD/CNH: Η ισοτιμία σημείωσε σημαντική άνοδο με το γουάν να υποτιμάται σημαντικά σε μια κίνηση η οποία εκτιμάται ότι έγινε από την PBoC προκειμένου να ανακόψει τις εισροές κεφαλαίων στη χώρα. Τα κέρδη του γεν κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου είχαν αυξήσει σημαντικά τις προσδοκίες για μια πτώση κάτω από τα 6,0000 και αυτό πυροδότησε ένα έντονο short covering.

EUR/USD: Τα άσχημα macro σε Γαλλία και Γερμανία, πίεσαν την ισοτιμία και η στήριξη στα 1,3652 επανέρχεται στο προσκήνιο. Στα επίπεδα αυτά αναμένεται να υπάρξουν δυνατοί αγοραστές. Η ανοδική κίνηση θα συνεχιστεί με ένα κλείσιμο πάνω από τα 1,3727.