Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την ποινή της τριετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή που έχει επιβληθεί από το Εφετείο Αθηνών στον πρώην υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Ο Άρειος Πάγος δεχόμενος την πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, απέρριψε την αίτηση του κ. Μαντέλη που ζητούσε να αναιρεθεί η καταδικαστική για εκείνον απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση με τριετή αναστολή για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες το διάστημα που είχε λάβει το ποσό των 450.000 μάρκων ως χορηγία της Siemens.

Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι η εφετειακή απόφαση που είχε επιβάλει την ποινή της 3ετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Υπενθυμίζεται, ότι το Μάιο του 2010 ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής ο Τάσος Μαντέλης κατέθεσε ότι ήταν αποδέκτης δύο εμβασμάτων ύψους 200.000 και 250.000 μάρκων σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, οι οποίοι είχαν ανοιχθεί στο όνομα του κουμπάρου του Γιώργου Τσουγγράνη με τον κωδικό «A. Rocos». Κατά του ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Μεταφορών το ποσό των 450.000 μάρκων ήταν προεκλογική χορηγία της Siemens.

Facebook Comments