Νέα κεφάλαια €5 δισ. χρειάζονται οι συστημικές τράπεζες

Reuters

Νέα κεφάλαια €5 δισ. χρειάζονται οι συστημικές τράπεζες, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Επιπρόσθετα κεφάλαια συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ περίπου αναμένεται να χρειαστούν οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας με βάση τα τελευταία τεστ αντοχής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δύο τραπεζικές πηγές.

«Η εκτίμηση για τις συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες είναι 5 δισ. ευρώ περίπου», δήλωσε στο πρακτορείο ανώτατος αξιωματούχος, χωρίς να διευκρινίσει το ποσό που θα χρειαστεί η κάθε τράπεζα ξεχωριστά.

Η εκτίμηση αυτή, που βασίζεται στα στοιχεία που έδωσε η ΤτΕ σε κάθε μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, υπόκειται στην έγκριση των δανειστών της χώρας.

Η ΤτΕ πραγματοποίησε δεύτερη διαγνωστική μελέτη για την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank, την Τράπεζα Πειραιώς και την Eurobank, προκειμένου να προσδιορίσει αν τα ιδρύματα αυτά είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν μελλοντικά σοκ μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους με 28 δισ. ευρώ το περυσινό καλοκαίρι.