ΟΟΣΑ: Χρειάζονται επενδύσεις για να στηριχθεί η παγκόσμια ανάπτυξη

MarketNews

ΟΟΣΑ: Χρειάζονται επενδύσεις για να στηριχθεί η παγκόσμια ανάπτυξη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Υποτονική χαρακτηρίζει την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας ο επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Πιερ Κάρλο Παντοάν, καλώντας τους υπουργούς Οικονομικών των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών (G20)  να βρουν τρόπους να ενισχύσουν την αύξηση της παραγωγικότητας.

Ο κ. Παντοάν, μέσω της έκθεσης του ΟΟΣΑ, αναφέρει ότι η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει να εισέλθει σε μία παρατεταμένη περίοδο χαμηλής ανάπτυξης, λόγω της γενικότερης υποχώρησης της παραγωγικότητας. Η επιβράδυνση αυτή στην αύξηση της παραγωγικότητας και του παγκόσμιου εμπορίου είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης επενδύσεων, εξέλιξη που θα πρέπει να ανατραπεί. Τόσο στις αναπτυγμένες, όσο και στις αναδυόμενες οικονομίες οι επενδύσεις δεν είναι επαρκείς για να στηρίξουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα και αύριο οι  υπουργοί Οικονομικών και οι επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών των χωρών της G20 θα συναντηθούν στο Σύδνεϋ για να συζητήσουν τρόπους ενίσχυσης της ανάπτυξης της Ευρωζώνης και αντιμετώπισης των αναταράξεων στις αναδυόμενες αγοράς.

Σύμφωνα με τον κ. Παντοάν, οι πλεονασματικές χώρες, όπως η Γερμανία, η Ιαπωνία και η Κίνα, πρέπει να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της εσωτερικής ζήτησης, ενώ εκείνες με τα υψηλά εμπορικά ελλείμματα να απελευθερώσουν τις οικονομίες τους. Στο πλαίσιο αυτό, οι ηγέτες πρέπει να στηρίξουν τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, ώστε γίνονται ομοιόμορφα και να μην εγκλωβίζονται στην πολιτική κόπωση.