Κέρδη στη Wall

MarketNews

Κέρδη στη Wall, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με κέρδη ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, με τα αποτελέσματα των Hewlett-Packard και Priceline.com να δίνουν θετικό τέμπο στην αγορά. Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει να ζητήσει από το Κογκρέσο μείωση των φοροαπαλλαγών στις εργοδοτικές εισφορές εκείνων που απολαμβάνουν υψηλά εισοδήματα.

Συγκεκριμένα, στις 16:43 (ώρα Ελλάδος), ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει μόλις 0,02% στις 16.135 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,22% στις 4.277 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,07% στις 1.840 μονάδες.

Θετικά λειτουργεί η είδηση ότι η Fannie Mae, η κρατικοποιημένη από το 2008 εταιρεία χορήγησης στεγαστικών δανείων, ανακοίνωσε κέρδη ύψους 84 δισ. δολαρίων για το 2008, επίπεδα που θεωρούνται τα υψηλότερα των τελευταίων 80 ετών.

Στο ταμπλό η Priceline.com ενισχύεται κατά 3,2%, καθώς τα κέρδη δ 3μηνου 2013 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, λαμβάνοντας ώθηση από την αύξηση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία.

Στον αντίποδα, η Cabot Oil & Gas υποχωρεί κατά 3,62%, παρά το γεγονός ότι τα κέρδη δ 3μηνου αυξήθηκαν κατά 91% εξαιτίας της αύξησης της παραγωγής. Ωστόσο, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 77,9 εκατ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 476 εκατ. δολάρια.

Απογοητευτική είναι η εικόνα της Groupon, η οποία υποχωρεί κατά 15%, καθώς χθες ανακοίνωσε ζημιές 81,2 εκατ. δολαρίων ή 12 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 768,4 εκατ. δολαρίων το δ΄ τρίμηνο χρήσης.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι αγορές κινούνται και στο ρυθμό της συνόδου του G20, του γκρουπ των 20 πλουσιότερων χωρών του κόσμου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Σύδνεϋ. Οι ηγέτες των 20 χωρών θα πρέπει να καταλήξουν σε συγκεκριμένες μορφές συνεργασίας, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τη μεταβλητότητα των αγορών, η οποία έχει προκληθεί από την αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της Fed. Παράλληλα, θα συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης της παγκόσμιας οικονομίας με ορίζοντα 5ετίας.