Με τον Δαλάι Λάμα συναντήθηκε ο Ομπάμα

MarketNews

Με τον Δαλάι Λάμα συναντήθηκε ο Ομπάμα , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Περισσότερο από μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τον εξόριστο Θιβετιανό ηγέτη Δαλάι Λάμα -συνάντηση που πριν καν πραγματοποιηθεί προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Κίνας.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης ηγέτης δεν απαθανατίστηκε από φωτογράφους κατά την είσοδο και έξοδό του από το Λευκό Οίκο.

Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών, με την αμερικανική κυβέρνηση να έχει χαρακτηρίσει το θιβετιανό πνευματικό ηγέτη «διεθνώς σεβαστό θρησκευτικό και πολιτιστικό ηγέτη».

Οι προηγούμενες συναντήσεις είχαν λάβει χώρα το Φεβρουάριο του 2010 και τον Ιούλιο του 2011.

Σε μια κίνηση «εξευμενισμού» των Κινέζων, η συνάντηση έγινε στην Αίθουσα των Χαρτών του Λευκού Οίκου και όχι στο Οβάλ Γραφείο.

Η Κίνα ποκαλεί τον Δαλάι Λάμα «λύκο με προβιά», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Reuters.

Διπλωμάτες από το Πεκίνο σημείωναν ότι ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Ομπάμα τον επόμενο μήνα στην Ολλανδία, σε διάσκεψη για την πυρηνική ασφάλεια, ενώ δεν αναμένεται η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον εξόριστο ηγέτη του Θιβέτ να έχει σοβαρές πρακτικές επιπτώσεις στις σινοαμερικανικές σχέσεις.