Συμμαχία αιχμής με την εταιρεία βιοτεχνολογίας CoStim, συνήψε η Novartis, ευελπιστώντας από την εξαγορά αυτή, να ενισχύσει σημαντικά το χαρτοφυλάκιό της όσον αφορά την αγορά της ανοσοθεραπείας, με απώτερο στόχο τις αντικαρκινικές θεραπείες.

Ήδη η Novartis πραγματοποιεί έρευνες σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας για την ανάπτυξη ενός χειμερικού αντιγονικού υποδοχέα (CAR). Με την εξαγορά της CoStim ειδικότερα, η Novartis στοχεύει σε τελευταίας τεχνολογίας προγράμματα ανοσοθεραπείας συμπεριλαμβανομένου και του παράγοντα PD-1. Τα προγράμματα αυτά, έχουν ως στόχο την ανάπτυξη αντικαρκινικών θεραπειών που δεν θα μειώνεται η αποτελεσματικότητά τους εξαιτίας της αντίστασης που αναπτύσσει ο καρκίνος έναντι των θεραπευτικών σχημάτων μονοθεραπείας.

Ωστόσο ο ανταγωνισμός στο πεδίο αυτό είναι τεράστιος, καθώς για την έρευνα και ανάπτυξη του πρώτου ανοσοθεραπευτικού παράγοντα PD-1 εργάζονται ήδη οι φαρμακευτικές MSD, Bristol-Myers Squibb, Roche και η AstraZeneca.

Ο πρόεδρος και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της CoStim, κ. Daniel Hicklin, δήλωσε πως η συμφωνία δίνει στην εταιρία του μια εξαιρετική ευκαιρία για επιτάχυνση της ανάπτυξης θεραπευτικών σχημάτων υπό έρευνα, καθώς επίσης και νέα φάρμακα για καρκινοπαθείς.

Facebook Comments