Κρατική ΜΚΟ με κονδύλια 7,5 εκατ. ευρώ, γραφεία 700 τμ και κανένα έργο

ΣΚΑΪ

Κρατική ΜΚΟ με κονδύλια 7,5 εκατ. ευρώ, γραφεία 700 τμ και κανένα έργο  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σχεδόν 7,5 εκατομμύρια ευρώ σε πέντε χρόνια, από το 2005 έως το 2010 έλαβε η κρατική ΜΚΟ Έργο Πολιτών, η οποία μάλιστα είχε ως αποστολή την καταγραφή εθελοντικών οργανώσεων, όπως αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής, κάνοντας λόγο για σκανδαλώδη διαχείριση των κονδυλίων που έλαβε.

Από τα 7,5 εκατομμύρια σε κονδύλια, τα 5 εκατομμύρια διοχετεύτηκαν σε μισθοδοσίες και αμοιβές συνεργατών.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ έκλεισε έξι χρόνια μετά τη δημιουργία της, «βουτηγμένη» στα χρέη και στην παράτυπη διαχείριση των κρατικών χρηματοδοτήσεων, χωρίς να έχει αποδώσει κανένα αξιοπρόσεκτο έργο.

Η Οργάνωση ήταν η πρώτη στην κυβερνητική λίστα για «λουκέτο» σε οργανισμούς που δεν παράγουν έργο, ενώ πριν το κλείσιμό της, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης διέταξε έρευνα για τα οικονομικά της, όπου διαπιστώθηκε σωρεία παρατυπιών στις προσλήψεις, υπέρογκες αποδοχές και παράτυπες απευθείας αναθέσεις έργων.

Χαρακτηριστικά, η Οργάνωση στεγάζονταν σε γραφεία 703 τ.μ με ενοίκιο 16.500 μηνιαίως.

Πρόεδρος της συγκεκριμένης οργάνωσης είχε οριστεί ο Στέλιος Συρμόγλου, ο οποίος έφερε την ιδιότητα του δημοσιογράφου και του καθηγητή Πανεπιστημίου.