Δημόσιοι Υπάλληλοι: Θα περιμένουν έως 4 χρόνια για να πάρουν το εφάπαξ

Ημερησία

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Θα περιμένουν έως 4 χρόνια για να πάρουν το εφάπαξ , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Εως και... τέσσερα χρόνια θα πρέπει να περιμένουν για να εισπράξουν τα «κουρεμένα» εφάπαξ όσοι δημόσιοι υπάλληλοι συνταξιοδοτηθούν το 2014 και το 2015! Τον διπλασιασμό του χρόνου αναμονής για την καταβολή από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων του νέου εφάπαξ (υπολογισμός με βάση συντελεστή βιωσιμότητας ο οποίος θα διαφοροποιείται από χρόνο σε χρόνο, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του Ταμείου) προαναγγέλλει ο γενικός διευθυντής του ΤΠΔΥ Ν. Καλάκος.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει κάνει, το ΤΠΔΥ θα καταβάλει έως τον Ιανουάριο του 2015 τα εφάπαξ που δικαιούνται (χωρίς νέα περικοπή) οι υπάλληλοι για τους οποίους έχει εκδοθεί συνταξιοδοτική πράξη έως και τις 31 Αυγούστου του 2013, ενώ οι επόμενοι, όσοι καταθέσουν το 2014 και το 2015 αιτήσεις, θα δουν το εφάπαξ στον λογαριασμό τους μετά από 3 - 4 χρόνια, αφού τα έσοδα από τις τρέχουσες εισφορές των «εν ενεργεία» (περίπου 310 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση) δεν θα επαρκούν για να καταβληθούν τα συσσωρευμένα εφάπαξ ακόμη κι αν τα ποσά μειωθούν περί το 15%-20%.