Αρκετές ειδήσεις από το Σαββατοκύριακο, τόσο από το συνέδριο των G20 όπου συμφωνήθηκε να γίνουν τα αναγκαία ώστε να επιτευχθεί ταχύτερη ανάπτυξη, όσο και από την Ουκρανία με τον Yanukovich να απομακρύνεται οριστικά και τη χώρα να επιχειρεί να αποφύγει την χρεοκοπία με μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Μέρκελ και Πούτιν έχουν ήδη συμφωνήσει ότι επιθυμούν την σταθεροποίηση στην περιοχή.

Στο άνοιγμα της εβδομάδας τώρα, μικρές πιέσεις στην Ασία, με το δείκτη Nikkei να κλείνει 0.19% χαμηλότερα στις 14.837 μονάδες, και τα ζεύγη του JPY να ενισχύονται. Το USD/JPY δέχτηκε πιέσεις πάνω από το 102.65 ενώ ξεκίνησε θετικά τη συνεδρίαση, και υποχωρεί στο 102.30. Στα επίπεδα που άνοιξε την εβδομάδα το EUR/USD στο 1.3740, την ώρα που το GBP/USD ενισχύεται 0.18%.

Το επενδυτικό κλίμα IFO της Γερμανίας στις 11:00 και ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης στις 12:00 είναι οι σημαντικότερες ανακοινώσεις της ευρωπαϊκής συνεδρίασης, με την ομιλία του Allan Greenspan (πρώην προέδρου της Fed) να τραβά τα βλέμματα στις 15:45.

Facebook Comments