Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η Ευρώπη

MarketNews

Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να παίρνουν διφορούμενα μηνύματα αφενός από την καλύτερη του αναμενομένου αύξηση του δείκτη Ifo της Γερμανίας και αφετέρου από τη διαμόρφωση του πληθωρισμού της Ευρωζώνης πολύ κάτω του στόχου της ΕΚΤ.

Ειδικότερα, στις 15:10, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,23% στις 6.822 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,02% στις 9.656 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,30% στις 4.394 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται με απώλειες 0,03% στις 336 μονάδες.

Στο ταμπλό η μετοχή της Vodafone ξεχωρίζει με κέρδη 3,3%, μετά την επί τα βελτίω αναθεώρηση του μερίσματος στην οποία προχώρησε λόγω της πώλησης του 45% της συμμετοχής της σε εταιρεία που διατηρούσε με την Verizon Communications.

Από την άλλη, η HSBC υποχωρεί κατά 3,5%, καθώς ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη της τάξεως των 22,6 δισ. δολαρίων για το 2013, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 24,6 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της PostNL υποχωρεί κατά 21% καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε, αν και θετικά, δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Απώλειες 6,7% για τον προνομιακό τίτλο της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, η οποία την Παρασκευή έκανε γνωστό ότι κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά του ποσοστού μειοψηφίας στην Scania. Η μετοχή της Scania σημειώνει κέρδη 32%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στις 111,30 μονάδες αυξήθηκε ο δείκτης Ifo επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, από 110,60 μονάδες που είχε διαμορφωθεί τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές ανάμεναν ότι ο δείκτης θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα και τον Φεβρουάριο.

Σημαντική άνοδο σημείωσε ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών, που διαμορφώθηκε στις 114,4 μονάδες, από τις 112,40 μονάδες τον Ιανουάριο.

Σταθερός στο 0,8% διαμορφώθηκε ο μέσος ετήσιος εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εurostat.

Ο ετήσιος πληθωρισμός Ιανουαρίου, διαμορφώθηκε στο 0,8%, οριακά υψηλότερα από την αρχική εκτίμηση του 0,7% που είχε ανακοινώσει η  Eurostat στα τέλη Ιανουαρίου.