Η Ελλάδα “ανοίγει” τους γαστρονομικούς της ορίζοντες και για πρώτη φορά τόσο μαζικά στην “ιστορία” των γεύσεων, προετοιμάζεται να ικανοποιήσει και τις πέντε ανθρώπινες αισθήσεις, σ ένα τετραήμερο μαγειρικής πανδαισίας στο Λονδίνο. Στις αρχές του καλοκαιριού, από τις 3 έως και τις 6 Ιουλίου 2014, θα εξάγει την κουλτούρα της πιο διάσημης -ανά τον κόσμο- κουζίνας, της ελληνικής.

“Γεύση, όσφρηση, όραση, ακοή και αφή” θα “ανταγωνίζονται” στην ικανοποίηση, τη μαγεία και την απόλαυση, μέσα από μία πλειάδα μαγειρικών αριστουργημάτων.

Ο φιλόξενος εκθεσιακός χώρος του “OLYMPIA NATIONAL HALL”, ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται τους Έλληνες παραγωγούς, εμπόρους και επιχειρηματίες, προσφέροντας τους τη δυνατότητα να παραδώσουν μαθήματα γαστρονομίας στο σύνολο των ξένων επισκεπτών. Τα ελληνικά προϊόντα, τους καθιστούν πρεσβευτές τους, θέτοντας “γερά” τα θεμέλια του γαστρονομικού τουρισμού. Από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι το Λήμνο, τα τοπικά ελληνικά γαστρονομικά προϊόντα, δίνουν “ραντεβού” στην καρδιά της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι μέτοχοι και ιδρυτές της “GREEK AGORA EXPO LTD”, “υποσχέθηκαν” στην ελληνική κουζίνα, πως θα την τοποθετήσουν στη θέση που της ανήκει μέσα στο παγκόσμιο στερέωμα. Ο πήχης έχει τοποθετηθεί πολύ ψηλά καθώς “παντρεύεται” ο γαστρονομικός πολιτισμός και με την ελληνική τέχνη. Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, διαπίστωσαν πως υπήρχε ένα μεγάλο κενό, στις ξένες τοπικές επιχειρήσεις. Έλλειπε, η ελληνική κουζίνα – η αυθεντική ελληνική κουζίνα. “Το στοίχημα” μπήκε και το “κέρδισαν” επάξια με την πίστη και την αγάπη τους, στην Ελλάδα.

Στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου, διαμορφώθηκε ειδικός χώρος, για την παρουσίαση και την προβολή πληθώρας εκθεμάτων, Ελλήνων δημιουργών. Ο ελληνικός πολιτισμός είναι παντού και προετοιμάζεται να μυήσει “τους Λονδρέζους” και όχι μόνον, στις λεωφόρους της αδιαμφισβήτητης ιστορίας του.

Ταυτόχρονα, προετοιμάζονται ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις και μοναδικά happenings, από επώνυμους τηλεοπτικούς chefs, να “τραβάνε από τη μύτη”, με τις γαστρονομικές δημιουργίες τους, όσους θα έχουν την τύχη να βρεθούν στο “OLYMPIA NATIONAL HALL”.

Αρωγοί τους πρωτοπόρου αυτού εγχειρήματος και ένθερμοι υποστηρικτές -μέχρι στιγμής είναι:
 Το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης
 Το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α)
 Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς ( Ε.Β.Ε.Π)
 Το Υπουργείο Εξωτερικών
 Το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο
 Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά
 Economic & Commercial Section – Embassy of Greece in UK
 Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (Π.Σ.Ε)
 Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (Σ.Ε.Β.Ε)
 Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (Σ.Ε.Β.Ε.Κ)
 Επιμελητήριο Πρέβεζας
 Επιμελητήριο Ρεθύμνου
 Επιμελητήριο Θεσπρωτίας
 Χορηγός Λονδίνου CURRENCIES DIRECT
 Χορηγός επικοινωνίας  www.marketnews.gr

Facebook Comments