Κέρδη για την Ευρώπη

MarketNews

Κέρδη για την Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με  κέρδη έκλεισαν οι δείκτες των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων,  καθώς η καλύτερη του αναμενόμενου αύξηση του δείκτη Ifo της Γερμανίας, επισκίασε τη διαμόρφωση του πληθωρισμού της ευρωζώνης πολύ κάτω του στόχου της ΕΚΤ και τα χειρότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της HSBC.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,41% στις 6.866 μονάδες, ο γερμανικός DAX ^GDAXI σημείωσε άνοδο κατά 0,54% στις 9.709 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 0,87% στις 4.419 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με κέρδη 0,3% στις 337,22 μονάδες.

Στο ταμπλό η μετοχή της Vodafone ενισχύθηκε 3,3%, μετά την επί τα βελτίω αναθεώρηση του μερίσματος, λόγω της πώλησης του 45% της συμμετοχής της σε εταιρεία που διατηρούσε με την Verizon Communications.

Ο τίτλος της Scania κέρδισε 32%, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2007, μετά την προσφορά από την Volkswagen για την εξαγορά του ποσοστού μειοψηφίας στη σουηδική κατασκευάστρια φορτηγών, έναντι 6,7 δισ. ευρώ.

Άλμα 6,3% σημείωσε η μετοχή της Dixons, καθώς επιβεβαίωσε συζητήσεις με την Carphone Warehouse Group για ενδεχόμενη συγχώνευση.

Από την άλλη, η HSBC υποχώρησε κατά 3,5%, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, καθώς ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη της τάξεως των 22,6 δισ. δολαρίων για το 2013, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 24,6 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της PostNL σημείωσε απώλειες κατά 19% καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε, αν και θετικά, δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στις 111,30 μονάδες αυξήθηκε ο δείκτης Ifo επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, από 110,60 μονάδες που είχε διαμορφωθεί τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές ανάμεναν ότι ο δείκτης θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα και τον Φεβρουάριο.

Σημαντική άνοδο σημείωσε ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών, που διαμορφώθηκε στις 114,4 μονάδες, από τις 112,40 μονάδες τον Ιανουάριο.

Σταθερός στο 0,8% διαμορφώθηκε ο μέσος ετήσιος εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εurostat.

Ο ετήσιος πληθωρισμός Ιανουαρίου, διαμορφώθηκε στο 0,8%, οριακά υψηλότερα από την αρχική εκτίμηση του 0,7% που είχε ανακοινώσει η Eurostat στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μικρή αύξηση στο 0,9%.