'

Τραμπ: Εάν απειληθούν οι ΗΠΑ ή σύμμαχοί τους, η Β. Κορέα θα καταστραφεί εντελώς

MarketNews

Τραμπ: Εάν απειληθούν οι ΗΠΑ ή σύμμαχοί τους, η Β. Κορέα θα καταστραφεί εντελώς, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε ότι εάν απειληθούν οι ΗΠΑ ή σύμμαχοί τους, η Β. Κορέα θα καταστραφεί εντελώς, μιλώντας από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, στην ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού.

Έκανε ακόμη λόγο για κράτη - παρίες τα οποία αποτελούν απειλή για τον πλανήτη.

«Θα βάζω πάντα πρώτη την Αμερική, όπως κι εσείς κάνετε το ίδιο με τις χώρες σας», είπε ο κ. Τραμπ, απευθυνόμενος στους ηγέτες χωρών οι οποίοι παρακολουθούν την ομιλία του στη Νέα Υόρκη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε αναφορά τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, αφήνοντας αιχμές για τη Ρωσία, την Κίνα και τη δραστηριότητά τους στα συγκεκριμένα σημεία του πλανήτη.

«Στην Αμερική, δεν προσπαθούμε να επιβάλουμε τον τρόπο ζωής μας σε κανέναν, αντιθέτως θέλουμε εκείνος να λάμπει σαν παράδειγμα το οποίο οι υπόλοιποι θα θέλουν να παρακολουθούν», είπε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Επίθεση και στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ισλαμιστικό καθεστώς του Ιράν, το οποίο κατηγόρησε ότι στηρίζει το «δικτατορικό καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ» στη Συρία, ότι χρηματοδοτεί «τρομοκράτες όπως η Χεζμπολάχ» και ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά του εμφυλίου πολέμου στην Υεμένη.

Χαρακτήρισε ακόμη «ντροπή» για τις ΗΠΑ την «πυρηνική» συμφωνία με το Ιράν και υπονόησε ότι στο συγκεκριμένο θέμα θα υπάρξουν αλλαγές.