Τουλάχιστον 216 είναι οι νεκροί από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 ρίχτερ που συγκλόνισε την Πουέμπλα του Μεξικού, νοτιοανατολικά της πόλης του Μεξικό το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμών στα δεκάδες κτήρια που έχουν καταρρεύσει.

Ανάμεσα στα θύματα εκτιμάται ότι βρίσκονται και παιδιά, μαθητές ενός δημοτικού σχολείου στην Πόλη του Μεξικού που κατέρρευσε. Σωστικά συνεργεία βρίσκονται στο σχολείο Enrique Rebasmen προσπαθώντας να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους μαθητές.
 

Νωρίτερα:

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 ρίχτερ συγκλόνισε πριν από λίγο την Πουέμπλα του Μεξικού, νοτιοανατολικά της πόλης του Μεξικό.

Η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία τοποθετεί  το επίκεντρο του σεισμού κοντά στην πόλη Ραμπόσο, 123 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης του Μεξικό.

Από τον σεισμό έχει κλείσει το αεροδρόμιο της πόλης του Μεξικό, ενώ όλες οι πτήσεις έχουν καθηλωθεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η κατάρρευση κτιρίων σύμφωνα με βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.
 

Facebook Comments