'

Ντομπρόβσκις: «Τα τραπεζικά ζητήματα δεν είναι αυτά που επείγουν περισσότερο»

MarketNews

Ντομπρόβσκις: «Τα τραπεζικά ζητήματα δεν είναι αυτά που επείγουν περισσότερο», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

«Δεν θα έλεγα ότι τα τραπεζικά ζητήματα είναι αυτά που επείγουν περισσότερο στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα του ΔΝΤ για αξιολόγηση της ποιότητας του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών (Asset Quaity Review).

Ο Ντομπρόβσκις παρατήρησε ότι «η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, επανέρχεται σε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης και ανακτά τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, συμπεριλαμβανομένης της σταθερότητας του τραπεζικού τομέα».

«Το δημόσιο έλλειμμα μειώνεται, ενώ αργότερα μέσα στο μήνα η Ελλάδα θα εξέλθει της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος», συμπλήρωσε, ενώ επεσήμανε ότι βρίσκεται «καθ οδόν να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για φέτος».

«Στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης η Ελλάδα είναι σημαντικό να πετύχει το 3,5%, αρχίζοντας από το επόμενο έτος», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και κατέληξε λέγοντας ότι κατά τη γνώμη του τα τραπεζικά ζητήματα δεν είναι αυτά που επείγουν περισσότερο».

Ωστόσο, συνέχισε, η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, πρέπει να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των κόκκινων δανείων και γι αυτό είναι αναγκαία μια ευρωπαϊκή στρατηγική για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.