Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια της οποίας του υπογράμμισε «την ανάγκη να υπάρξει μια ειρηνική μετάβαση» στην Ουκρανία, αλλά και «τη σημασία» να διασφαλιστεί η «εδαφική ακεραιότητα» της χώρας, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Ο Ολάντ σημείωσε ότι «ο αναμενόμενος σχηματισμός κυβέρνησης ευρείας συναίνεσης θα πρέπει να επιτρέψει τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών και την προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων» στην Ουκρανία.

«Πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να δοθεί οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ώστε να προχωρήσει ο οικονομικός εκσυγχρονισμός» της χώρας, επεσήμανε επίσης ο γάλλος πρόεδρος.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ρωσία θα πρέπει να συνεργαστούν σε αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Ολάντ στον Πούτιν, ενώ οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να «συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις».

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πολιτική κρίση στην Ουκρανία. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι την επικοινωνία επιδίωξε η γαλλική πλευρά.

Facebook Comments