Όλι Ρεν: Εφαρμόστε το Μνημόνιο

MarketNews

Όλι Ρεν: Εφαρμόστε το Μνημόνιο , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η παροχή περαιτέρω στήριξης προς την Ελλάδα «περνά» όχι από την επικύρωση του περσινού πρωτογενούς πλεονάσματος αλλά και την πλήρη εφαρμογή των όρων του Μνημονίου, ξεκαθάρισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Όπως πρόσθεσε, στην παρούσα φάση, οι συζητήσεις σχετικά με το μέγεθος του χρηματοδοτικού κενού και τους δυνατούς τρόπους κάλυψής του δεν είναι σκόπιμες. Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, καταρτίζεται επικαιροποιημένη εκτίμηση των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας στο πλαίσιο της εν εξελίξει τέταρτης αξιολόγησης, η οποία θα κοινοποιηθεί μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναθεώρησης.

Όπως επαναλαμβάνει, τον Νοέμβριο του 2012 το Eurogroup θα εξετάσει τη σκοπιμότητα περαιτέρω μέτρων και συνδρομής όταν η Ελλάδα επιτύχει ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα, υπό την προϋπόθεση της πλήρους εφαρμογής όλων των όρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, ώστε να ικανοποιηθούν οι όροι βιωσιμότητας που έχουν τεθεί για το χρέος.