Κάθε Σεπτέμβριο στην Θεσσαλονίκη διεξάγεται η Διεθνής Έκθεση, μια εκδήλωση που στρέφει όλα τα φώτα στην μεγαλύτερη πόλη της Βορείου Ελλάδος όπου υπάρχουν περίπτερα από όλες τις Ελληνικές επιχειρήσεις και φυσικά από χώρες ολόκληρου του κόσμου. Ακόμη εκτός από τα περίπτερα και την γιορτή της Θεσσαλονίκης είναι η ευκαιρία των πολιτικών αρχηγών να λογομαχήσουν η μάλλον να μας εκθέσουν στο “περίπτερο” του Βελλίδιου τα ψέματα τους.

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης πρώτη φορά αριστερά ανέβηκε στο βήμα του Ιωάννης Βελλίδης και μίλησε για επενδύσεις και για ιδιωτική πρωτοβουλία. Απ’ ότι φαίνεται ο κύριος Τσίπρας έχει ξεχάσει τον ιδεολογικό χώρο στον οποίο ανήκει και έχει εγκαταλείψει την ιδέα της κατοχής των μέσων παραγωγής από το κράτος. Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να μιλάει για το GRinvest που του είπε ο γάλλος επιχειρηματίας, όμως που είναι οι επενδύσεις κύριες πρωθυπουργέ; 

Αντί να έρχονται επενδύσει στην χώρα η εταιρία που εκμεταλλεύεται τον χρυσό στην Χαλκιδική η EL DORADO GOLD εγκαταλείπει το μεταλλείο στις Σκουριές και ο κύριος Καρανίκας εξαπολύει κατάρες προς την εταιρία. Ποιοι επενδυτές θα έρθουν να επενδύσουν σε μια χώρα που δεν έχει αξιόπιστη κυβέρνηση και το βασικότερο … περιορισμό στις κινήσεις κεφαλαίων.

Επενδύσεις δεν έρχονται από την μια στιγμή στην άλλη χρειάζονται νόμοι οι οποίοι θα εξυπηρετούν το κέρδος του δημοσίου και όχι την κερδοσκοπία του ιδιώτη. Επιπλέον χρειάζεται φορολογικό σύστημα τέτοιο ώστε ναι μεν να προσελκύεται ο ιδιώτης ώστε να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα αλλά να πληρώνει και φορολογία ανάλογη των κερδών του. 

Facebook Comments