'

Βόρεια Κορέα: Οι διεθνείς κυρώσεις θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση των παιδιών στη χώρα

MarketNews

Βόρεια Κορέα: Οι διεθνείς κυρώσεις θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση των παιδιών στη χώρα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι οι διεθνείς κυρώσεις που της επιβλήθηκαν για το πυρηνικό πρόγραμμά της, αλλά και για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση των παιδιών στη χώρα.

Ο Χαν Τάε Σονγκ, πρεσβευτής της Πιονγιάνγκ στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη, μίλησε αργά το βράδυ σε ακροαματική συνεδρίαση της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η επιτροπή των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων ανέφερε στους Βορειοκορεάτες αξιωματούχους κατηγορίες για καταναγκαστική εργασία παιδιών, σεξουαλική κακοποίηση και τράφικινγκ στη Βόρεια Κορέα, για τον προϋπολογισμό της Πιονγιάνγκ για την υγεία και την παιδεία και για την πρόσβαση των παιδιών στο Ίντερνετ.

Ο κ. Χαν δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα, ο πληθυσμός της οποίας φθάνει τα 26 εκατομμύρια, είναι μια «επικεντρωμένη στον λαό σοσιαλιστική χώρα, όπου η προστασία και η προώθηση των δικαιωμάτων και της ευημερίας του παιδιού έχουν κορυφαία προτεραιότητα. Υπάρχει χώρος για βελτίωση».

Ο πρέσβης πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι νέες κυρώσεις, που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις βορειοκορεατικές δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, εμποδίζουν την παραγωγή διατροφικών αγαθών για τα παιδιά και την προμήθεια σχολικών βιβλίων.

«Ο επίμονος και κακόβουλος αποκλεισμός και οι κυρώσεις εναντίον της DPRK (Λαοκρατικής Δημοκρατίας του Λαού της Κορέας) δεν εμποδίζουν μόνο τις προσπάθειες για την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού, αλλά απειλούν επίσης σοβαρά το δικαίωμά τους στην επιβίωση», δήλωσε, ζητώντας να αρθούν οι κυρώσεις.

Από το 2006, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει επιβάλει ομόφωνα εννέα γύρους κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα. Οι τελευταίες επιβλήθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα.