H υποχώρηση του spread στα επίπεδα των 510 μονάδων βάσης, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2010, ερμηνεύεται από την Αγορά ως προάγγελος εξόδου της χώρας στις αγορές, κάτι που μπορεί να γίνει και μέσα στον ερχόμενο Απρίλιο. Η δε απόδοση κινείται κάτω από 7%. H εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, μετά τη μικρή διόρθωση της Πέμπτης, στην περιοχή των 1.290 μονάδων, ανακάμπτει έντονα την Παρασκευή, με τον γενικό δείκτη να ανιχνεύει την περιοχή των 1.310 μονάδων.

Mεμονωμένες μετοχές κάνουν τη διαφορά την Παρασκευή. Πειραιώς και Folli Follie, είναι οι κερδισμένοι  από την αναδιάρθρωση του δείκτη της Morgan Stanley. Με άνοδο 1,53% η Coca – Cola στα 18,57 ευρώ. Κέρδη 0,32%  για τον ΟΤΕ στα 12,56 ευρώ. Σταθερά ο ΟΠΑΠ με άνοδο 0,27% στα 11,24 ευρώ. 

Ρευστοποιήσεις στην μετοχή της ΔΕΗ με πτώση πάνω από 1,6% στα 11,47 ευρώ – καθώς μειώνεται η στάθμιση της, ενώ σήμερα πραγματοποιείται η γενική συνέλευση των μετόχων της για το θέμα της τιμής ρεύματος της Αλουμίνιον της Ελλάδος.  Με κέρδη 1,56% η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,95 ευρώ με 900 χιλιάδες τεμάχια. Άνοδος 1,78% στα 25,10 για την Folli – follie, μετοχή η οποία επίσης ευνοείται.  Κέρδη 1,32% για την Μετκα και 2,43% για την Ελλάκτωρ. 

Η πτώση των τιμών στο φυσικό αέριο, ενδεχομένως η συναίνεση της ΔΕΗ στο να μειωθεί περαιτέρω το κόστος στις ενεργοβόρες βιομηχανίας, η πώληση του Ελληνικού, που, όπως όλα δείχνουν θα περάσει στην κοινοπραξία της Lamda Development, η επικείμενη συμφωνία της τρόικα με την Τράπεζα της Ελλάδος για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, οι εκτιμήσεις για επιστροφή στην ανάκαμψη της Ελλάδας το 2014, έχουν σαν αποτέλεσμα την εμπέδωση ενός καλύτερου επενδυτικού πλαισίου για την αγορά και την οικονομία, υποστηρίζουν οι αναλυτές.

Facebook Comments