ΔΕΗ: «Πράσινο φως» της Γ.Σ. για εκπτώσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια

MarketNews

ΔΕΗ: «Πράσινο φως» της Γ.Σ. για εκπτώσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Κλιμακωτές εκπτώσεις ανάλογα με τον όγκο της κατανάλωσης και κίνητρα για μεταφορά της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους μη αιχμής περιλαμβάνουν οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ που συνεδρίασε με αντικείμενο την τιμολόγηση της βιομηχανίας.

Οι εκπτώσεις, όπως επισημαίνεται, γίνονται με επίκληση του «έκτακτου χαρακτήρα» των συνθηκών, έχουν συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, που είναι ένα συν ένα έτος, με έναρξη από 1-1-2014 και διαμορφώνονται ως εξής, σε σχέση με τα δημοσιευμένα τιμολόγια της ΔΕΗ:

  • 10% για όλες τις βιομηχανίες που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης, όπως είχε προτείνει και η διοίκηση της ΔΕΗ.
  • Επιπλέον 10% για όσες επιχειρήσεις καταναλώνουν πάνω από 1000 γιγαβατώρες το χρόνο.
  • Για όσες έχουν κατανάλωση κάτω από 1000 γιγαβατώρες δίνεται έκπτωση 25% στα τιμολόγια που ισχύουν τις νυχτερινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα.

Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ, περιλαμβάνονται σε συνολικό «πακέτο» μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας που περιλαμβάνει μειώσεις στις τιμές του φυσικού αερίου, επιστροφή κερδών από τη ΔΕΠΑ και πρόσθετες εκπτώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού, για τις οποίες αναμένεται έγκριση από την τρόικα.

Τη διαφωνία του με την απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ εξέφρασε το μέλος του ΔΣ, εκπρόσωπος των εργαζομένων και πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος υποστηρίζοντας ότι προκαλείται ζημιά άνω των 200 εκατ. ευρώ για την επιχείρηση.

Προανήγγειλε μάλιστα προσφυγές στη Δικαιοσύνη.