Χρ. Σταϊκούρας: Προαναγγελία για έκδοση πενταετούς

MarketNews

Χρ. Σταϊκούρας: Προαναγγελία για έκδοση πενταετούς , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, μιλώντας στη Βουλή «φωτογράφισε» την έκδοση ομολόγου πενταετούς διάρκειας. Όπως είπε, στο πλαίσιο διαχείρισης των υφιστάμενων νέων εκδόσεων «θα επιδιωχθεί, μέσω ανταλλαγών, η παροχή ρευστότητας σε επιλεγμένα σημεία της καμπύλης αποδόσεων με στόχο τη διαμόρφωση εκδόσεων αναφοράς».

Παράλληλα σχεδιάζεται σειρά και άλλων κινήσεων διαχείρισης του χαρτοφυλακίου των υφιστάμενων εκδόσεων για τη δημιουργία «ρευστότητας» και την περαιτέρω πτώση του κόστους δανεισμού με απώτερο στόχο τη σταδιακή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Όπως είπε «η σταδιακή επιστροφή στις αγορές με έκδοση τίτλων μεσοπρόθεσμης διάρκειας (π.χ. 5 ετών) και με επαρκή ρευστότητα θα συμβάλει συνολικά στην πτώση των αποδόσεων των κρατικών χρεογράφων, των ελληνικών τίτλων και των τίτλων στη διατραπεζική αγορά, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις πλέον να μπορούν δανείζονται με εύλογο κόστος».