Σημαντικές απώλειες σημείωσαν οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς η ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση του ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ απογοήτευσαν τους επενδυτές. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία ανεργίας Μαρτίου στις ΗΠΑ, ανακοίνωση στην οποία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα από τους επενδυτές καθώς θα αποτελέσει σαφής ένδειξη για την αναπτυξιακή πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

 

Ο Dow υποχώρησε κατά 0,76% στις 14.550 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 1,11% στις 3.219 μονάδες και ο S&P 500 υποχώρησε 1,03% στις 1.554 μονάδες.

 

Στα μάκρο της ημέρας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα παρουσιάσε επιβράδυνση για το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η APD.

Ειδικότερα, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν τον προηγούμενο μήνα κατά 158.000 έναντι αύξησης της τάξεως των 237.000 που είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο. Τα στοιχεία ήταν χειρότερα του αναμενόμενου, δεδομένου ότι οι οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση των μισθολογίων κατά 215.000.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, οι προβολείς πέφτουν πάνω στην Apple, αφού δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών θα ξεκινήσει την παραγωγή του νέου iPhone μέσα στον πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σημειώνεται πως η σύσταση μετοχής της Caterpillar υποβαθμίστηκε σε neutral από την Goldman Sachs.

Η Zynga ανακοίνωσε ότι θα παρέχει υπηρεσίες διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών στη Βρετανία. Ο τίτλος της εταιρίας σημειώνει άνοδο 13%.

Η επιχειρήση αγροτικών σπόρων Monsanto ανακοίνωσε κέρδη 1,18 δισ. δολαρίων για τη χρήση του β τριμήνου ενώ προβλέπει πωλήσεις ρεκόρ καλαμποκιού στην φετινή χρονιά. Τα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου ήταν 1,48 δισ. δολ. ή 2,74 δολ. ανά μετοχή από 1,21 δισ. δολ. ή 2,24 δολ. ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Facebook Comments