Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι πρόκειται να ταξιδέψει στο Κίεβο της Ουκρανίας την Τρίτη για να εκφράσει έμπρακτα την πολιτική και οικονομική υποστήριξη της χώρας του στις νέες αρχές της χώρας μετά την αναίμακτη κατάληψη από ρωσικές δυνάμεις της περιοχής της Κριμαίας από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, ανακοίνωσε απόψε ένας ανώτερος Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει εξάλλου τρόπους να επιταχύνει τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία στο άμεσο μέλλον, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός.

Η Ουάσιγκτον επικεντρώνεται σε οικονομικά, διπλωματικά και πολιτικά μέτρα για να πιέσει τη Ρωσία να ακυρώσει την επέμβασή της στην Ουκρανία και όχι στρατιωτικές επιλογές, επισήμανε ο ανώτερος αυτός Αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι τους επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφεραν ότι η Ουάσινγκτον ακυρώνει όλες τις προγραμματισμένες προσεχείς αμερικανορωσικές συναντήσεις για διάφορα οικονομικά θέματα.

Facebook Comments