Πτωτικά και η Wall

MarketNews

Πτωτικά και η Wall, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με απώλειες ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, επηρεασμένοι και αυτοί από την ουκρανική κρίση. Ωστόσο, σταθεροποιητικά στις τάσεις ρευστοποίησης λειτουργεί η καλύτερη του αναμενομένου πορεία της κατανάλωσης στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, στις 16:59, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,61% στις 16.221 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,62% στις 4.281 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,49% στις 1.850 μονάδες.

Τα ταμπλό της Wall Street βρίσκεται στο «κόκκινο», με 9 στις 10 μετοχές να υποχωρούν. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο βιομηχανικός κλάδος με απώλειες 0,8%, καθώς η General Electric υποχωρεί κατά 1,4% και η Caterpillar κατά 1,2%.

Απώλειες και για τον τραπεζικό κλάδο, με την Goldman Sachs να είναι στο -1% και την American Express στο -1,2%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, κανείς δεν γνωρίζει πως μπορεί να εξελιχθεί η ουκρανική κρίση, καθώς και πως θα εμπλακούν οι δυνάμεις των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ε.Ε. Η Ρωσία διαθέτει σημαντικά διαπραγματευτικά χαρτιά, ωστόσο τόσο η Ε.Ε. όσο και οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν να επηρεάσει η ρωσική πολιτική τα συμφέροντά τους στην περιοχή.

Από το πρωί όλες οι χρηματαγορές του κόσμου βρίσκονται στη δίνη της ουκρανικής κρίσης, με τον δείκτη MSCI All-Country World να υποχωρεί κατά 0,8%, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης των αναδυόμενων αγορών χάνει 1,5%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να αυξηθούν κατά 0,2%.

Παράλληλα, ο δείκτης μεταποίησης PMI της Markit αυξήθηκε στις 57,1 μονάδες τον Φεβρουάριο, από 53,7 μονάδες τον Ιανουάριο, δείχνοντας ότι η μεταποιητική δραστηριότητα ενισχύει την ανάπτυξή της.