Ντράγκι: Γεωπολιτικοί κίνδυνοι από την ουκρανική κρίση

MarketNews

Ντράγκι: Γεωπολιτικοί κίνδυνοι από την ουκρανική κρίση, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η κρίση στην Ουκρανία θα μπορούσε να επηρεάσει την Ευρωζώνη, αν και η οικονομική εξάρτηση της Ευρώπης από τη χώρα αυτή είναι «σχετικά περιορισμένη», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Από οικονομική και δημοσιονομική άποψη, οι συναλλαγές της Ευρωζώνης (με την Ουκρανία) είναι μικρές (. . .). Οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι λοιπόν σχετικά περιορισμένες», δήλωσε ο Ντράγκι.

«Παρόλα αυτά οι γεωπολιτικές παράμετροι της κατάστασης αυτής είναι εντελώς διαφορετικές. Θα μπορούσαν να έχουν μια δύναμη και μια ικανότητα να επηρεάσουν τα γεγονότα, οι οποίες ξεπερνούν τους υπάρχοντες δεσμούς και τα στατιστικά δεδομένα που μόλις σας παρέθεσα», πρόσθεσε ο ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.