'

Ο λαϊκισμός θα ηττηθεί μόνο με την συμμετοχή, ΝΑΙ στην ηλεκτρονική ψηφοφορία

Καλοπήτας Βάιος

Ο λαϊκισμός θα ηττηθεί μόνο με την συμμετοχή, ΝΑΙ στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε λίγες  ώρες θα οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες για την  διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς. Η σύμπλευση ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ δημιουργεί μια νέα δυναμική στο χώρο. Ήδη από τα τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα το μέλλον του χώρου παρουσιάζεται ευοίωνο.

Η κινηματική φύση της κεντροαριστεράς δικαιολογεί έναν αριθμό υποψηφίων που θα εκφράσουν ρεύματα από την Δημοκρατική Αριστερά ως το Προοδευτικό Κέντρο. Η συζήτηση για την κεντροαριστερά δεν είναι τωρινή, η πολιτική πλατφόρμα υπάρχει, είναι οι αποφάσεις του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και τα πορίσματα από την επιτροπή διαλόγου με το ΠΟΤΑΜΙ. Κάτι ελπιδοφόρο γεννάται αρκεί οι συμμετέχοντες να ακολουθήσουν έναν ενιαίο βηματισμό και την επόμενη μέρα της εκλογής ηγεσίας. Το πρώτο βήμα είναι η συμμετοχή του πολίτη όμως το καθοριστικό θα είναι η πολιτικοποίηση της  διαδικασίας και  δημιουργίας ενός θεσμικού κόμματος αρχών.

Τα υπάρχοντα κεντροαριστερά κόμματα δεν χρειάζεται να διαλυθούν, όμως μερικά πράγματα τα λύνει η ίδια η ζωή, την επόμενη ημέρα της εκλογής αρχηγού θα υπάρχει ένα ανανεωμένο κόμμα, με ένα νέο μητρώο μελών, την επομένη του συνεδρίου νέα όργανα και βέβαια την επομένη των εθνικών εκλογών θα υπάρχει μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα. Αν το εγχείρημα πετύχει, θα πάρει τέτοια δυναμική που σχεδόν κανένα δεν θα απασχολεί η διάλυση των κομμάτων, για τον απλό λόγο πως τα μέλη τους ανεξάρτητα της πολιτικής τους αφετηρίας θα έχουν βρει μία νέα ελπιδοφόρα στέγη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή του πολίτη, είναι το πρώτο βήμα έναντι στον λαϊκισμό και συντηρητισμό και αυτός ο παράγοντας είναι που έχει ανάγει την ηλεκτρονική ψηφοφορία σε τόσο σημαντικό ζήτημα, καθώς θα διευρύνει αρκετά την συμμετοχή. Η επιτροπή διεξαγωγής της εκλογής υπό την προεδρεία του κ. Αλιβιζάτου βλέπει το θέμα θετικά όπως και οι υποψήφιοι Αρχηγοί , εφόσον διασφαλισθεί το τεχνικό θέμα η προοδευτική παράταξη με την ηλεκτρονική εξ αποστάσεως ψηφοφορία μπορεί να ανοίξει νέες δημοκρατικές διαδικασίες προς την κατεύθυνση της συμμετοχής του Πολίτη. Μην ξεχνάμε πως το  ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που δημιούργησε την Διαύγεια  και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση , αν όχι  λοιπόν η  προοδευτική παράταξη, τότε ποιος; Ο λαϊκισμός θα ηττηθεί μόνο με την συμμετοχή. Ας τολμήσουμε…