'

Τραμπ για Βόρεια Κορέα: «Δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη»

MarketNews

Τραμπ για Βόρεια Κορέα: «Δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο και ο ηγέτης της χώρας αυτής Κιμ Γιονγκ Ουν «δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη» εάν ο Ρι απηχούσε τις σκέψεις του «ανθρωπάκου πύραυλου», κάνοντας μια εμφανή αναφορά στον Κιμ.

Ο Ρι δήλωσε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών νωρίτερα το Σάββατο ότι η στόχευση του ηπειρωτικού εδάφους των ΗΠΑ με ρουκέτες είναι αναπόφευκτη, αφότου ο «κύριος σατανικός πρόεδρος» Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε τον ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ «άνθρωπο πύραυλο».

«Μόλις άκουσα τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας να μιλά στον ΟΗΕ. Αν απηχεί τις σκέψεις του ανθρωπάκου πύραυλου, δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

 

Νωρίτερα, δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πτήση ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Βόρειας Κορέας, σε μία νέα επίδειξη ισχύος των ΗΠΑ προς το απομονωμένο βορειοκορεατικό κράτος, καθώς κλιμακώνεται η κρίση στην κορεατική χερσόνησο και οι τόνοι ανεβαίνουν επικίνδυνα, λαμβάνοντας έναν εξαιρετικά «πολεμικό» τόνο.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Ντάνα Ουάιτ, σκοπός της πτήσης είναι να γνωστοποιήσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει στη διάθεση του «ένα μεγάλο εύρος στρατιωτικών επιλογών για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής». Το Πεντάγωνο, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της επιχείρησης.