Με σημερινές που δηλώσει ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι έχουν κηρύξει τον πόλεμο κατά της χώρας του.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ρι Γιονγκ Χο είπε σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη ότι η Βόρεια Κορέα έχει κάθε δικαίωμα να καταρρίψει αμερικανικά βομβαριβιστικά «ακόμα και αν αυτά βρίσκονται εκτός του εναέριου χώρου της Β. Κορέας», συμπλήρωσε. Ο κόσμος «πρέπει να θυμάτε ξεκάθαρα» ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κήρυξαν πρώτες τον πόλεμο, είπε κλιμακώνοντας την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Υπνεθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο και ο ηγέτης της χώρας αυτής Κιμ Γιονγκ Ουν «δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη» εάν ο Ρι απηχούσε τις σκέψεις του «ανθρωπάκου πύραυλου», κάνοντας μια εμφανή αναφορά στον Κιμ.

Ο Ρι δήλωσε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών νωρίτερα το Σάββατο ότι η στόχευση του ηπειρωτικού εδάφους των ΗΠΑ με ρουκέτες είναι αναπόφευκτη, αφότου ο «κύριος σατανικός πρόεδρος» Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε τον ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ «άνθρωπο πύραυλο».

«Σκληραίνει» το αντιμεταναστευτικό διάταγμα ο Τραμπ

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα απαγορεύσει την είσοδο στο αμερικανικό έδαφος πολιτών της Βόρειας Κορέας, του Τσαντ και της Βενεζουέλας, στο πλαίσιο ενός σαρωτικού, νέου αντιμεταναστευτικού διατάγματος το οποίο αφορά επίσης τους υπηκόους του Ιράν, της Λιβύης, της Συρίας, της Υεμένης και της Σομαλίας.

«Η Βόρεια Κορέα δεν συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε κανένα πεδίο και δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις σε ό,τι αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών», αναφέρεται σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση. Στέλεχος της κυβέρνησης που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους αναγνώρισε πάντως ότι ο αριθμός των Βορειοκορεατών οι οποίοι ταξιδεύουν στις ΗΠΑ είναι πολύ μικρός.

Από τον κατάλογο των χωρών στους πολίτες των οποίων απαγορεύεται η είσοδος αποσύρθηκε το Σουδάν. Η νέα απαγόρευση, η οποία προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ τη 18η Οκτωβρίου, ακολουθεί την επανεξέταση των αρχικών διαταγμάτων του Τραμπ, τα οποία είχαν αμφισβητηθεί από τα αμερικανικά δικαστήρια. Οι προσθήκες της Βόρειας Κορέας και της Βενεζουέλας διευρύνουν την εμβέλεια της απαγόρευσης, που αρχικά έθετε στο στόχαστρο χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό.

Facebook Comments