Ένα μικρό θαύμα του ανθρώπου και της φύσης σας περιμένει στην Θεσσαλία. Μαγευτικό τοπίο, γνήσιες τοπικές γεύσεις, υπέροχοι πέτρινοι ξενώνες με θέα στη λίμνη, παλιές μονές και χωριά με ιστορία. Η Λίμνη Πλαστήρα μπορεί να σας προσφέρει τόσες εικόνες και δραστηριότητες αρκετές για να μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι.

Σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στο νότιο άκρο της επί της αρχής του ποταμού Ταυρωπού ή Μέγδοβα, η δε ιδέα για την κατασκευή της αποδόθηκε στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα, όταν το 1935 που επισκέφθηκε την γενέτειρά του, και είχαν σημειωθεί καταστροφικές πλημμύρες στη περιοχή και την Μακεδονία από συνεχείς βροχοπτώσεις, βλέποντας τον χώρο φέρεται να είπε πως “εδώ μια μέρα θα γίνει λίμνη”, απ όπου και το πιο γνωστό της όνομα.

Το  φθινοπωρινό σκηνικό και η ειδυλλιακή θέα της λίμνης θα σας χαρίσουν μια αίσθηση γαλήνης και θα κάνουν την απόδραση σας αξέχαστη. Θα απολαύσετε το οδοιπορικό σας στη φύση κάνοντας  τον γύρο της λίμνης -περίπου 60χλμ- με ποδήλατο ή αυτοκίνητο και θα δείτε το μεγαλύτερο οχυρωματικό έργο της περιοχής. Αν έχετε διάθεση για αθλητικές δραστηριότητες, η Λίμνη Πλαστήρα τις προσφέρει και με το παραπάνω μάλιστα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ορειβατικό ποδήλατο, ιππασία, πεζοπορία, τοξοβολία και canoe kayak.

Ο Βοτανικός Κήπος σε μια έκταση 10 στρεμμάτων θα σας δώσει πληροφορίες για την χλωρίδα της περιοχής σε μία καταπράσινη θέα. Είναι ανοιχτός όλο το χρόνο. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να ξεναγηθούν, να αγοράσουν βότανα και να απολαύσουν τον καφέ τους.

Οι φαν της πεζοπορίας στο εκπαιδευτικό δάσος Μπελοκομύτη, θα ανακαλύψουν έναν μικρό παράδεισο, με οικολογικά μονοπάτια ανεκτίμητης φυσικής αξίας. Στο δάσος υπάρχουν σηματοδοτημένα μονοπάτια, με σκοπό την παρατήρηση στοιχείων του φυσικού περιβάλλοντος.

Που να μείνετε

Όσον αφορά τη διαμονή σας, λειτουργούν ενοικιαζόμενα δωμάτια και κοινοτικός ξενώνας. Εμείς ξεχωρίσαμε το Kazarma Hotel στα Καλύβια Φυλακτής που παρέχει πολυτελή φιλοξενία με τζάκι και μαγευτική θέα. Εξαιρετικό με θέα στη λίμνη και τα αγραφιώτικα βουνά, το Ναϊάδες στο Νεοχώρι θα σας εντυπωσιάσει. Μεγάλα τα δωμάτια, ορισμένα, μάλιστα, έχουν αποκτήσει και jacuzzi μετά την τελευταία ανακαίνιση.

Η λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται σε απόσταση μόλις 20χλμ. από την πόλη της Καρδίτσας και απέχει 320χλμ. από την Αθήνα και 240χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

 

Facebook Comments