Σε μια εποχή κατά την οποία η αριστεία στην Ελλάδα θεωρείται προνόμιο υπό καταδίωξη, τα Greek International Women Awards δημιουργήθηκαν με σκοπό να αποδείξουν ότι οι εξαιρετικές επιδόσεις των Ελληνίδων και Κύπριων γυναικών ανά τον κόσμο συνεισφέρουν καθοριστικά στην εξέλιξη του Κόσμου. Καταξιωμένες επαγγελματικά Ελληνίδες από κάθε γωνιά του πλανήτη καλούνται να πιστέψουν στον εαυτό τους και να τον επιβραβεύσουν μέσα από τον θεσμό αυτό. 

Με σήμα κατατεθέν τα φτερά της Νίκης της Σαμοθράκης και με την πόλη-σύμβολο του γυναικείου αυτοπροσδιορισμού να εμπνέει την Σοφία Κωνσταντοπούλου, Πρόεδρο και θεμελιωτή των συγκεκριμένων βραβείων, τα GIWA είναι ένας ανερχόμενος θεσμός που σκοπό έχει να αγκαλιάσει, να αναδείξει και να επιβραβευσει τις επαγγελματικά καταξιωμένες Ελληνίδες παγκοσμίως. H τελετή απονομής είναι το πολυαναμενόμενο γεγονός της χρονιάς, που θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο στις 9 Δεκέμβριου του 2017.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο marketnews.gr, η Σοφία Κωνσταντοπούλου παρακινεί όλες τις Ελληνίδες γυναίκες να πιστέψουν στον εαυτό τους και να τον θέσουν υποψήφιο σε έναν θεσμό που κινείται στον άξονα της αριστείας και της καταξίωσηςσε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Πρόεδρος των Greek International Women Awards αποκαλύπτει από πού προήλθε η έμπνευσή της για τα βραβεία αυτά και εξηγεί από πού προήλθε το λογότυπο των βραβείων και την σχέση του με την Σαμοθράκη.

Αναλύοντας την διαδικασία υποβολής, αξιολόγησης και απονομής, τονίζει την αξία της διαφάνειας στο πλαίσιο του διαγωνισμού και δηλώνει ευτυχής που μια τέτοια διοργάνωση εμπνέει τις Ελληνίδες που δρουν εκτός συνόρων να αναγνωρίσουν τις ικανότητες και τον δυναμισμό τους και εν τέλει να επιβραβεύσουν τον εαυτό τους για όσα κατάφεραν και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην πορεία προς την κορυφή. 

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με μια δυναμική γυναίκα που με παρακίνησε και με ενέπνευσε να δηλώσω υποψηφιότητα για την κατηγορία “Young Star Award 18-23”…

Δείτε τη συνέντευξη εδώ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων GIWA, οι ενδιαφερόμενες άνω των 18 ετών με Ελληνική καταγωγή καλούνται να θέσουν υποψηφιότητα για τις κατηγορίες: Τέχνες και Design, Επιχειρηματικότητα, Μόδα, Οικονομικές Επιστήμες, Τουρισμός και φιλοξενία, Θετικές επιστήμες, Κοινωνικές Επιστήμες, Ναυτιλιακά, Αθλητικά, Κοινωνική Υπευθυνότητα και Young Star Award 18-23 ετών.

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιότητας θα τρέξει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 (www.greekinternationalwomenawards.com)

Μετά το πέρας της περιόδου υποβολής συμμετοχής, θα πραγματοποιηθεί διαδικασία δημοσίας ψήφου (public voting). Η δημόσια ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 9 εως και 31 Οκτωβριου. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα μιας και μοναδικής ψήφου ανά κατηγορία. Τα αποτελέσματα της δημοσίας ψήφου θα αναδείξουν τις  5 υποψηφιότητες που συνέλεξαν τις περισσότερες ψήφους ανά κατηγορία.

Η κριτική επιτροπή της κάθε κατηγορίας θα αναλάβει στη συνέχεια να αξιολογήσει και να βραβεύσει την τελική νικήτρια της κάθε κατηγορίας. Ανάμεσα στους κριτές, καταξιωμένοι επαγγελματίες από κάθε τομέα της κοινωνίας, όπως η Ειρήνη Νταϊφά, ο Χρύσανθος Πανάς, ο Λάκης Γαβαλάς, ο Θανάσης Γκαβός, ο Ανδρέας Τσαβλίρης, ο Βασίλης Ζούλιας και πολλοί ακόμη.


Χορηγοί και υποστηρικτές

GIWA Powered by Aphrodite Hills Resort Cyprus
Χρυσός χορηγός: LIBRA Group
Ασημένιος Χορηγός: Ζέλα Χριστοδουλίδη
Χορηγοί: White Space, ELEMIS, Zonars, Kinsterna, ELA London, Lamda Delta, Carpo, Hotel Donor
Υποστηρικτές:  The National Association of Women in Construction, Hellenic Nights London,
Hellenic Bankers Association – UK, Greek Professional Women’s Network, Make Place for One More Woman, Women in Action, Soroptimist Union of Greece, i for U, B&MTheocharakis Foundation, Σύνδεσμος Ελληνίδων στον Τουρισμό
Χορηγοί επικοινωνίας: Antenna, Fay’s Control, www.euGreeka.com, Allaboutshipping.co.uk, Jenny.gr, Volta
Με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας του Λονδίνου
Cypriot Ambassador: Yioula Araouzou

Facebook Comments