Σε συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin τόνισε ότι η κατάσταση στην Ουκρανία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Πιο συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι η αποπομπή Γιανουκόβιτς ισοδυναμεί με συνταγματική εκτροπή, καθώς ο εκδιωγμένος πρώην πρόεδρος Γιανουκόβιτς παραμένει ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας.

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι η Ρωσία θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στη περιοχή της Κριμαίας ενώ αρνήθηκε ότι η Ρωσία εποφθαλμιά μια προσάρτηση της Χερσονήσου της Κριμαίας στη ρωσική επικράτεια.

Παράλληλα εξήγησε ότι δεν υπάρχει λόγος στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία προς το παρόν, παρόλα αυτά υπογράμμισε ότι η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμά της να επέμβει σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο. «Η στρατιωτική επέμβαση αποτελεί την έσχατη λύση για τη Ρωσία» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Τέλος τόνισε ότι δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία, εξηγώντας ότι οι ομάδες που φέρουν όπλα αποτελούν τοπικές ομάδες φρούρησης και αυτοπροστασίας.

Στο άκουσμα της ομιλίας του Putin ο χρυσός υποχωρεί ενώ τα χρηματιστήρια ανακάμπτουν με τον DAX  αυτή την ώρα να κινείται έντονα ανοδικά στις 9.549 μονάδες (+2,04%), τον αγγλικό FTSE να ενισχύεται στις 6.813 μονάδες (+1,56%) και τον γαλλικό CAC40 να εμφανίζει σημαντικά κέρδη στις 4.392 μονάδες (+2,38%).

Facebook Comments