Κύπρος: Ψηφίστηκε το ν/σ για τις αποκρατικοποιήσεις

StockWatch

Κύπρος: Ψηφίστηκε το ν/σ  για τις αποκρατικοποιήσεις, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με 30 ψήφους υπέρ έναντι 26 κατά, ψηφίστηκε από την ολομέλεια της κυπριακής Βουλής το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών.

Υπέρ τάχθηκαν οι 30 βουλευτές του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ, ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης και ο βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου Ζαχαρίας Κουλίας, ενώ το νομοσχέδιο καταψήφισαν 26 βουλευτές από το ΑΚΕΛ, την ΕΔΕΚ, τους Οικολόγους και τη Συμμαχία Πολιτών.

Το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις είναι η πρώτη μνημονιακή υποχρέωση της Κύπρου, που προκαλεί έντονες λαϊκές κινητοποιήσεις και απεργίες αλλά και πολιτική κρίση στη χώρα. Την περασμένη Πέμπτη, το σχετικό νομοσχέδιο δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή, όταν πέντε από τους οκτώ βουλευτές του ΔΗΚΟ επέλεξαν να ψηφίσουν αποχή.

Η κυβέρνηση ετοίμασε εσπευσμένα το νέο νομοσχέδιο, στο οποίο περιέλαβε τροπολογίες που πρότεινε το ΔΗΚΟ και οι οποίες αφορούν την κατοχύρωση δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και έλεγχο της διαδικασίας αποκρατικοποίησης από τη Βουλή.