Με αντίποινα προειδοποιεί η Ρωσία σε περίπτωση που τις επιβληθούν κυρώσεις για το ζήτημα της Ουκρανίας όπως προειδοποίησαν νωρίτερα οι ΗΠΑ. «Θα πρέπει να απαντήσουμε», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς.

«Όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες καταστάσεις, που προκαλούνται από τις βιαστικές και ανεύθυνες ενέργειες της Ουάσινγκτον, επισημαίνουμε: δεν είναι δική μας επιλογή» είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε εξηγήσει συχνά στους Αμερικανούς . . . γιατί οι μονομερείς κυρώσεις δεν αρμόζουν στα κριτήρια των πολιτισμένων σχέσεων μεταξύ κρατών».

Ο Λουκασέβιτς δεν διευκρίνισε τι είδους μέτρα μπορεί να λάβει η Μόσχα σε αντίποινα για τις κυρώσεις, αλλά μόνο ότι η ρωσική απάντηση δεν θα αντικατοπτρίζει κατ ανάγκην τις αμερικανικές κυρώσεις.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας μελετά τη λήψη μέτρων, όπως το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων συγκεκριμένων προσώπων, τη διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας, την απαγόρευση έκδοσης βίζας και γενικότερες οικονομικές κυρώσεις.

Facebook Comments