Με αντίποινα προειδοποιεί η Ρωσία σε περίπτωση επιβολής κυρώσεων για την Ουκρανία

MarketNews

Με αντίποινα προειδοποιεί η Ρωσία σε περίπτωση επιβολής κυρώσεων για την Ουκρανία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με αντίποινα προειδοποιεί η Ρωσία σε περίπτωση που τις επιβληθούν κυρώσεις για το ζήτημα της Ουκρανίας όπως προειδοποίησαν νωρίτερα οι ΗΠΑ. «Θα πρέπει να απαντήσουμε», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς.

«Όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες καταστάσεις, που προκαλούνται από τις βιαστικές και ανεύθυνες ενέργειες της Ουάσινγκτον, επισημαίνουμε: δεν είναι δική μας επιλογή» είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε εξηγήσει συχνά στους Αμερικανούς . . . γιατί οι μονομερείς κυρώσεις δεν αρμόζουν στα κριτήρια των πολιτισμένων σχέσεων μεταξύ κρατών».

Ο Λουκασέβιτς δεν διευκρίνισε τι είδους μέτρα μπορεί να λάβει η Μόσχα σε αντίποινα για τις κυρώσεις, αλλά μόνο ότι η ρωσική απάντηση δεν θα αντικατοπτρίζει κατ ανάγκην τις αμερικανικές κυρώσεις.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας μελετά τη λήψη μέτρων, όπως το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων συγκεκριμένων προσώπων, τη διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας, την απαγόρευση έκδοσης βίζας και γενικότερες οικονομικές κυρώσεις.