Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall

MarketNews

Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με ήπιες απώλειες και με νευρικότητα ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, καθώς τα στοιχεία από την αγορά εργασίας δεν ικανοποίησαν την αγορά, αφού αναμενόταν να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα το Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, στις 16:40 ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,06% στις 16.386,27, μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,04% στις 4.349,77 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,08% στις 1.872,33 μονάδες.

Η κατάσταση με την κρίση στην Ουκρανία φαίνεται να έχει ομαλοποιηθεί, με τους επενδυτές πλέον να στρέφουν την προσοχή τους στα οικονομικά στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Τα σημερινά στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ επιβεβαιώνουν, ωστόσο, ότι ακόμη ο κλάδος αυτός της οικονομίας έχει πολύ δρόμο εωσότου ανακάμψει.

Στο ταμπλό η μετοχή του Facebook κερδίζει 2%, με τους επενδυτές να υποδέχονται θετικά τις διαρροές που θέλουν την εταιρεία να βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά μιας εταιρείας που κατασκευάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Στον αντίποδα, με απώλειες 5,9% κινείται η Hovnanian Enterprises, καθώς ανακοίνωσε διεύρυνση ζημιών το δ 3μηνο του 2013 στα 24,5 εκατ. δολάρια, από 11,3 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, επιπλέον 139 χιλ. θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του φορέα ADP (Automatic Data Processing), καταγράφοντας ελαφρά πτώση στον ρυθμό δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι νέες θέσεις που δημιουργήθηκαν τον Φεβρουάριο θα είχαν φτάσει στις 143 χιλ.