Ιστορίες ζωής, καταχθόνια σχέδια, περιπέτειες, έρωτας οι κινηματογραφικές επιλογές αυτής της εβδομάδας.

«Blade Runner 2049»

Ένας νεαρός μπλέιντ ράνερ ανακαλύπτει ένα επικίνδυνο, καλά κρυμμένο μυστικό που μοιάζει να συνδέεται με το παρελθόν του και μπορεί να αλλάξει τη σχέση ανθρώπων και ανδροειδών.

Σκηνοθεσία Ντενί Βιλνέβ με τους: Ράιαν Γκόσλινγκ, Χάρισον Φορντ, Άνα ντε Άρμας, Ρόμπιν Ράιτ, Ντέιβ Μπαουτίστα

«Μια φανταστική γυναίκα»

Με πρόσχημα μια άβολη κατάσταση που αναδεικνύει την καχυποψία, την οπισθοδρόμηση, το ρατσισμό και τη σεμνοτυφία της συντηρητικής κοινωνίας, ο χιλιανός Λέλιο της αριστουργηματικής «Γκλόρια», με συμπαραγωγούς το συμπατριώτη του Πάμπλο Λαρέν («Νερούδα», «Τζάκι Ο.») και τη Γερμανίδα Μάρεν Άντε («Τόνι Έρντμαν»), δίνει ένα ανεπιτήδευτο και μετρημένο σεμινάριο ανθρωπιάς γύρω από το δικαίωμα να είμαστε ο εαυτός μας. Ο αγώνας που δίνει η ηρωίδα (μια θαυμάσια Ντανιέλα Βέγκα) δεν είναι απλώς ένας ύμνος στη διαφορετικότητα, που τιμήθηκε με την Αργυρή Άρκτο Σεναρίου στο τελευταίο φεστιβάλ Βερολίνου. Είναι ένας ύμνος στην ίδια τη ζωή. 

«Επαναστάτης στη σίκαλη»

Η ζωή του διάσημου, αλλά διαβόητου για την αντικοινωνικότητά του Τζέι Ντι Σάλιντζερ, συγγραφέα του «Φύλακα στη Σίκαλη».

Σκηνοθεσία Ντάνι Στρονγκ με τους: Νίκολας Χουλτ, Κέβιν Σπέισι, Σάρα Πόλσον, Ζόι Ντόιτς

«Η λεπίδα του αθάνατου»

Ένας σαμουράι καταραμένος να μείνει αθάνατος δέχεται να βοηθήσει μια μικρή κοπέλα να εκδικηθεί τους δολοφόνους της οικογένειάς της.

Σκηνοθεσία Τακάσι Μίκε με τους: Τακούγια Κιμούρα, Χάνα Σουγκισάκι, Καζούκι Κιταμούρα

«Η λιακάδα μέσα μου»

Η Ιζαμπέλ είναι μια Παριζιάνα καλλιτέχνις και χωρισμένη μητέρα που δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να βρει τον αληθινό έρωτα. Παρότι το κενό μεταξύ αυτού που ψάχνει και των αντρών που παρουσιάζονται στη ζωή της μεγαλώνει συνεχώς, εκείνη επιμένει…

Σκηνοθεσία Κλερ Ντενί με τους: Ζιλιέτ Μπινός, Ξαβιέ Μποβουά, Ζοζιάν Μπαλασκό, Ζεράρ Ντεπαρντιέ

«Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών»

Μια ομάδα Αμερικανών κομάντο στη Βοσνία ανακαλύπτει έναν υποβρύχιο θησαυρό, αλλά τα μέλη της διαφωνούν για το αν πρέπει να τον κρατήσουν ή να τον επιστρέψουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες του.

Σκηνοθεσία Στίβεν Κουέιλ με τους: Σίλβια Χεκς, Τζέι Κέι Σίμονς, Ματ Μπαρνς, Τσάρλι Μπιούλι

«My little pony: Η ταινία»

Όταν η Εκουέστρια δέχεται την επίθεση μιας διαβολικής πριγκίπισσας, έξι πόνι κι ένας μικρός δράκος δραπετεύουν και ξεκινούν μια περιπετειώδη περιπλάνηση στον Νότο προς αναζήτηση βοήθειας.

Facebook Comments