Νέες ταινίες για τους Μάικλ Φασμπέντερ και Έμα Στόουν, αλλά και ένα εικαστικά αριστουργηματικό animation, μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

«Ο χιονάνθρωπος»

Ένα αγοράκι ξυπνά και αναζητά τη μητέρα του. Όμως στο σπίτι δεν είναι κανείς και στον κήπο τους ανακαλύπτει έναν χιονάνθρωπο με το αγαπημένο φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στον λαιμό του.

Σκηνοθεσία: Τόμας Άλφρεντσον

Με τους: Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Μάικλ Φασμπέντερ, Βαλ Κίλμερ, Κλοέ Σεβινί, Τζ. Κ. Σίμονς, Τζέιμι Κλέιτον, Σαρλότ Γκένσμπουργκ, Τζέιμς Ντ΄Αρσί, Τόμπι Τζόουνς

«Η μεγάλη υπόσχεση»

Ο Mάικλ, ένας εξαίρετος σπουδαστής ιατρικής (Oscar Isaac) συναντά την πανέμορφη δασκάλα χορού Άνα (Charlotte Le Bon) στα τέλη του 1914. Η αρμένικη κληρονομιά τους θα τους φέρει κοντά, αλλά σύντομα εκείνος θα συγκρουστεί με την τωρινή αγάπη της Άνας (Christina Bale), έναν Αμερικανό φωτοδημοσιογράφο, που είναι αποφασισμένος να εκθέσει όλη την αλήθεια για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Όσο η Οθωμανική Αυτοκρατορία καταρρέει, τόσο πιο έντονα οι τρεις τους θα χρειαστεί να τιθασεύσουν τα πάθη τους, προκειμένου να σωθούν.

Σκηνοθεσία: Τέρι Τζορτζ
Με τους: Όσκαρ Άιζακ, Κρίστιαν Μπέιλ, Σαρλότ Λε Μπον, Ζαν Ρενό

«Εκδικητής»

Ένας φιλήσυχος επιχειρηματίας, με καλά κρυμμένο παρελθόν, αναζητά εκδίκηση από τους υπαιτίους ενός τρομοκρατικού χτυπήματος στο οποίο σκοτώθηκε η κόρη του.

Σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Με τους: Τζάκι Τσαν, Πιρς Μπρόσναν, Μαρκ Τάντι

«Η Μάχη των Φύλων»

Συναισθηματικά μπερδεμένη ως προς τη σεξουαλική της ταυτότητα και σε σύγκρουση με τους ισχυρούς του αμερικανικού τένις για τα οικονομικά δικαιώματα των αθλητριών, η 29χρονη Μπίλι Τζιν Κινγκ δέχεται το 1973 την πρόκληση του 55άρη πρώην πρωταθλητή Μπόμπι Ριγκς για ένα ματς πέντε σετ, το οποίο θα εξελιχτεί σε μια ιστορική «Μάχη των φύλων».

Σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέιτον, Βάλερι Φάρις

Με τους: Έμα Στόουν, Στιβ Καρέλ, Αντρέα Ραϊσμπορόου

«Ο αγαπημένος σου Βίνσεντ»

Γιος ταχυδρόμου, ο Αρμάν Ρουλέν αναζητά το 1891 τον Τεό βαν Γκογκ για να του παραδώσει την τελευταία επιστολή του αδερφού του Βίνσεντ. Όταν μαθαίνει πως ο Τεό έχει πεθάνει, αρχίζει να αναζητά την αλήθεια πίσω από τη ζωή και τον προ ενός έτους μυστηριώδη θάνατο του διάσημου ζωγράφου.

Σκηνοθεσία Ντορότα Κομπιέλα, Χιού Γουέλτσμαν

 

Facebook Comments