Η εικόνα της αγοράς ήταν μεικτή καθώς αναμένεται η λύση του Γόρδιου Δεσμού των τραπεζών που αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για την αγορά, αλλά οι μετοχές της πραγματικής οικονομίας και κυρίως τις μετοχές του ευρύτερου χώρου κατασκευών, real estate, ενέργειας και μετάλλων να είναι διαρκώς στο προσκήνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης μέσα σε μόλις έξι συνεδριάσεις από τις 24 Φεβρουαρίου όπου έκλεισε στις 1.219,43 μονάδες κερδίζει 100 μονάδες ή σε ποσοστό +8,21%, καθώς χθες έκλεισε στις 1.319,59 μονάδες.

Σήμερα τα περισσότερα μη τραπεζικά blue chips κινούνται ανοδικά και πολλά εξ αυτών σε νέα υψηλά πολλών ετών όπως ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Motor Oil, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ κ.λπ. ενώ στις τράπεζες, υπάρχουν εύλογες πιέσεις και νευρικότητα και μόνο η Alpha Bank κινείται ανοδικά!

Σημαντικές οι πιέσεις για 5η συνεχή συνεδρίαση για την Attica Bank που έφτασε να χάνει έως -13% με ισχυρό όγκο . Στο σύνολο της αγοράς υπάρχει εικόνα ισορροπίας με 51 μετοχές ενισχύονται έναντι 81 που καταγράφουν απώλειες.

Κατά τις πληροφορίες, οι κεφαλαιακές ανάγκες προσδιορίζονται τελικά πάνω από τα 6 δις. Ευρώ με την Εθνική να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο… «πρόβλημα», με 2,5 δις. Ευρώ, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς. Η διοίκηση της τράπεζας  ωστόσο, εμφανίζεται καθησυχαστική, καθώς έχει πάντα ως option και επιλογή την πώληση της Finansbank, με τη Citigroup να βγαίνει buy για τις τουρκικές τράπεζες. Ο

ι κεφαλαιακές ανάγκες της Eurobank υπολογίζονται στα 2,9  δις. Ευρώ και όπως έχει γράψει κατ’ επανάληψη το “R” η διοίκηση της τράπεζες φέρεται να έχει εξασφαλίσει από ξένους θεσμικούς κοντά στα 3 δις. Ευρώ, ενώ το Fairfax, με το Apollo κι ένα ακόμα fund φέρονται διατεθειμένα να καταβάλουν πάνω από 1,5 δις. Ευρώ για την τράπεζα.

Μικρότερες είναι οι ανάγκες για Alpha και Πειραιώς με τη διοίκηση της τελευταίας να φέρεται διατεθειμένη να πραγματοποιήσει μεγάλη αύξηση κεφαλαίου με τη συμμετοχή ιδιωτών της τάξης του 1,5 δις. Ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν επαφές με μεγάλα αμερικανικά funds.

Facebook Comments