Καταστροφική ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ

MarketNews

Καταστροφική ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Καταστροφική χαρακτήρισε μια ενδεχόμενη έξοδο της Κύπρου από την Ευρωζώνη ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας της χώρας, Χριστόφορος Πισσαρίδης, μιλώντας στο BBC.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια έξοδος θα ήταν καταστροφική. Η Κύπρος πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη», δήλωσε ο νομπελίστας οικονομολόγος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα κράτη - μέλη και οι θεσμοί της Ευρωζώνης πρέπει να συζητήσουν ανοιχτά προς τα πού οδεύει η νομισματική ένωση και ποιο είναι το μέλλον της.

«Δε νομίζω ότι είναι καλό για μια μικρή χώρα να πει “σας βαρέθηκα και θα φύγω”. Πρέπει να κάτσουμε όλοι μαζί και να συζητήσουμε ανοιχτά ποιο είναι το κοινό συμφέρον αντί για το συμφέρον μεμονωμένων χωρών», είπε ο κ. Πισσαρίδης.

Εξέφρασε, μάλιστα, την απογοήτευσή του που οι Ευρωπαίοι έχουν χάσει «το όραμα των μεγάλων ιδρυτών, του Χέλμουτ Σμιτ, του Ζισκάρ Ντ’ Εστέν και του Ντελόρ».